Zastupitelé na konci loňského roku schválili prodej tohoto městského objektu jindřichohradeckému podnikateli Karlu Frankovi. Chyběl už jen podpis smlouvy. Frank si ale koupi hotýlku na poslední chvíli rozmyslel a s městem přestal komunikovat.

„Pan Frank si měl nemovitost původně převzít do konce loňského roku, což neudělal. Termín jsme mu následně prodlužovali, ale když ani poté nereagoval, zastupitelé na své březnové schůzi rozhodnutí o prodeji zrušili," popsal starosta Kamenice nad Lipou Ivan Pfaur.
Vyjádření Karla Franka se nám získat nepodařilo. Podnikatele jsme kontaktovali přes manažera jeho hotelu, který řekl, že pokud bude Karel Frank chtít, sám se Deníku ozve, což neučinil.

Zase od začátku

Město tedy s hledáním nového „pána" pro hotýlek začíná znovu od začátku. Od května bude objekt za necelé dva miliony korun nabízet realitní kancelář. Ta bude k hotýlku zároveň prodávat i okolní pozemky, které patří soukromým vlastníkům.

„K hotýlku přidáváme i projekt na vznik školicího střediska, který jsme si před časem nechali vypracovat. Případný majitel by v budově ale mohl provozovat i ubytování či restauraci," dodal Pfaur. A jakou šanci má objekt na nalezení nového majitele? Podle Jana Kyncla, který vlastní realitní kancelář AB – Rako, jež dostala prodej hotýlku „pod křídla", tady šance rozhodně je.

„Naše kancelář už nabízí pozemky v okolí a již dříve se na nás obrátilo několik lidí, kteří by v souvislosti s nimi měli zájem i o hotýlek. Proto si myslím, že město učinilo krok správným směrem, když se rozhodlo domluvit s majiteli  pozemků a nabízet je společně s nemovitostí," míní Kyncl s tím, že pro hotýlek vidí dobrou využitelnost i přes to, že současná doba je pro turismus nelehká.

„Podle mě se člověk, který bude ochotný kamenický hotýlek koupit a najít pro něj dobré uplatnění, objeví. Může to sice nějakou dobu trvat, ale věřím, že se to podaří," uzavřel majitel realitní kanceláře Jan Kyncl.