Ke 30. dubnu, kdy skončila první fáze registrací na jednotlivé běh prostřednictvím internetu, se přihlásilo ve všech kategoriích 417 zájemců a zájemkyň o aktivní účast na šestém ročníku Běhu pro úsměv. „Dosavadní rekord v počtu registrací k 30. dubnu byl 390, to bylo v roce 2016,“ připomněla organizátorka akce Michaela Tulachová. Ve zbývajících ročnících se k 30. dubnu registrovalo kolem 350 zájemců a zájemkyň o sportovní akci, která láká malé, velké i celé rodiny.

Hodně těsno bude na startu běhu na 5 kilometrů, který je určen pro všechny zájemce starší 12 let. „K 30. dubnu se na tento běh zaregistrovalo 197 běžců a běžkyň. Protože se ještě další mohou přihlásit a někteří mají ve zvyku přijít až přímo v sobotu rovnou na start, tak je jisté, že 5 kilometrů poběží přes dvě stě lidí. Loni bylo na startu tohoto běhu 110 běžců a běžkyň,“ připomněla Michaela Tulachová.

Sto přihlášených dětí už je na dětský běh na 500 metrů pro ročníky 2016, 2015, 2014. Naopak se silně vlažným ohlasem se setkala novinka se speciálním během na 2,5 kilometru pro seniory starší 65 let. „K 30. dubnu se zaregistrovali pouze dva, z toho jeden se hlásí i na běh na 5 kilometrů,“ poznamenala organizátorka akce.

Letní brigáda. Ilustrační snímek.
Letní brigády: Studenti se rozhodují podle ohodnocení

Registrace prostřednictví formuláře na webových stránkách pelhřimovského Běhu pro úsměv je možná až do středy 22. května, internetová registrace bude uzavřena v poledne. Ti, kteří se ale zaregistrují až nyní v květnu, nebudou mít nárok na některé bonusy, jako je třeba personalizované startovní číslo. Jak už bylo zmíněno, běhu se lze zúčastnit i prostřednictvím přímé registrace na místě startu akce na pelhřimovském Masarykově náměstí v sobotu 25. května. „Vzhledem k značnému zájmu doporučuji všem přijít na náměstí včas,“ dodala Michaela Tulachová.

Registrace závodníků v den závodu a výdej startovních čísel budou otevřeny od zhruba devíti hodin, první běh startuje v 9.30 hodin.