Poslední dny zbývají na přihlášky účastníků prostřednictvím registrace na webovém formuláři pořadatelů akce. Tímto způsobem se lze přihlásit do 30. dubna. Registrace prostřednictvím webu také letos zajistí účastníkům dárky a drobné pozornosti, které jim budou čtvrtý ročník připomínat bez ohledu na výsledek.

Mluvit o účastnících, nikoliv výhradně o běžcích, je v případě Běhu pro úsměv zcela na místě. Po Masarykově náměstí i v přilehlých ulicích se vydají na jednotlivé trasy nejen ti, kteří by sami sebe označili za běžce. „Běh Pro úsměv je určen pro sportovní i nesportovní rodiny (závod nemusíte běžet, stačí ho jít), pro maminky s kočárky, pro maminky s šátky, pro běžce s pejsky, pro dětičky od 1 roku i pro ty, kteří se chtějí zasmát a zároveň pro sebe něco udělat,“ napsala klíčové motto na pořadatelské webové stránky duše pelhřimovského Běhu pro úsměv Michaela Tulachová.

Ilustrační foto.
Želiv lídra potrápil, Lukavec rozhodl až v samém závěru

Včera bylo přihlášeno kolem 180 zájemců o účast na Běhu pro úsměv, podle Michaely Tulachové ale je stále reálná šance loňský účastnický rekord 518 aktivních aktérů překonat. „Zkušenost je taková, že zájemci nechávají přihlášky na poslední chvíli, což asi platí i letos. Teprve v posledních dnech začalo přihlášek výrazně přibývat a největší nápor znovu očekáváme až v posledním týdnu před uzávěrkou přihlášek,“ odhadovala pořadatelka.

Také letos ale budou na startu desítky příchozích, kteří se rozhodnou během května, někteří třeba až v onu poslední květnovou sobotu. „Loni přišlo zhruba sto účastníků, kteří se přihlásili až přímo na startu, i letos s takovými zájemci počítáme,“ připomněla Tulachová.
Letošní pelhřimovský Běh pro úsměv bude fialový, na řadu se dostává logicky už čtvrtá barva. Právě barvy jednotlivé ročníky odlišují a stálým aktérům nejspíš i připomínají. „Do fialova budou laděna tričky pořadatelů, máme připraveny fialové stuhy i fialová startovní čísla,“ naznačila Michaela Tulachová a dodala, že před rokem charakterizovala akci barva zelená.

Ilustrační foto.
Do špici se posunuly Speřice, zdolaly Mnich

Polovina peněz ze startovného vybraného na Běh pro úsměv poputuje také na Nadační fond Julinka, který bojuje s dětskou obezitou. Pořadatelé znovu připraví zázemí, díky němuž se postarají o děti v době, kdy budou na trati jejich rodiče. „Také letos s doprovodným programem pomohou piráti z jihlavského parku Robinson,“ doplnila pořadatelka akce.

Program běhu
10.00 – 200 metrů (ročníky 2016, 2015 )
10.30 – 500 metrů (ročníky 2014, 2013, 2012)
11.00 – 1000 metrů (ročníky 2011, 2010, 2009)
11.30 – 2000 metrů (ročníky 2008 a starší – čipy součástí startovní tašky)
12.30 – 10 000 metrů
14.00 – 5 000 metrů

Pozn.: Trasy do 2000 metrů vedou po pelhřimovském Masarykově náměstí. Pětikilometrová trasa (pro nejdelší závod bude absolvována dvakrát), vede přes městské sady směrem na Radětín.