Pořádajícím hasičům se nadmíru dařilo i v samotné soutěži. „SDH Markvarec na vlastní půdě zazářil a potěšil domácí osazenstvo dvojitým vítězstvím,“ mohl za pořadatele zdůraznit Ondřej Polanský.

Pochvala patřila mužům z týmu Markvarec A, který vyhrál poslední kolo ligy, i mužům z týmu Markvarec B, kteří se účastnili neligové soutěže.

Markvarecká hasičská soutěž, která byla devátým kolem Pelhřimovské hasičské ligy, přilákala na louku u vodojemu celkem třiadvacet družstev, takže se v Markvarci uskutečnily hned tři soutěže. „V rámci ligy si přijelo zasoutěžit 11 týmů mužů. Své síly také změřilo 6 mužstev neligových a 6 družstev žen,“ upřesnil čísla Polanský.

Domácí áčko vyhrálo ligové deváté kolo díky času 18,59 s. Druzí muži v barvách týmu Pacov A zvládli útok za 18,73 s., třetí tým Přáslavice B za 19,02 s.

Ilustrační foto.
Střídání za volantem za jízdy mladého muže nezachránilo

Vítězem ženské kategorie se stalo vedoucí družstvo ligy, tedy Bácovice, a to časem 23,86 s. „Na stupni vítězů s nimi společně stály ženy z Jiřic B (24,51 s.) a ženy z Hněvkovic (25,40 s.),“ doplnil Polanský. 

Mimoligovou soutěž vyhrál tým Markvarec B s časem 19,71 s., čímž se postaral o svůj rekord. Na druhém místě se umístili muži z Černova (20,45 s.), na třetím muži z Pacova B (21,56 s.).

Pět nejrychlejších družstev si to navíc pro zpestření rozdalo ještě v doplňkové soutěži o sud piva. Ten si nakonec odváželo družstvo, které mezi zmíněnou pěticí vůbec nebylo. Pacov A kvůli nedostatku mužů z doplňkového klání odstoupil a Přáslavice A, které se tak do soutěže dostaly z pozice prvního náhradníka, předčily všechny soupeře, kteří se kvalifikovali lepším časem, tedy Markvarec A, Přáslavice B, Markvarec B a Buřenice.