Jedná se o určitý kompromis mezi klasickým golfem a minigolfem. „Hlavním rozdílem od klasického minigolfu jsou překážky na jednotlivých jamkách, které jsou v adventure minigolfu tvořeny přírodními terénními nerovnostmi, kameny, pískem nebo vodními plochami,“ vysvětlila Hana Pillerová, která má v Beachwellu na starosti propagaci
Golfových holí se mohou chopit malí i velcí. „Adventure minigolf je volnočasová aktivita, která je vlastně pro všechny generace, pro rodiny s dětmi, pro přátele nebo pro kolegy z práce jako teambuildingová aktivita,“ popsala novinku Pillerová.

Nevšední varianta minigolfu přesně zapadá do služeb Beachwellu. „Hledali jsme aktivitu, které by oslovila širokou veřejnost a adventure minigolf nám přišel jako dobrý nápad. Skvěle doplňuje ostatní aktivity, které náš areál nabízí,“ pověděla Pillerová.

První reakce na tuto novinku v Beachwellu jsou prý pozitivní. „Věříme, že osloví širokou veřejnost a nabídne možnost aktivního odpočinku. Minigolf je otevřen pro veřejnost jen něco málo přes týden a už ho navštívilo několik desítek lidí. Doufáme, že zájem o toto hřiště budou mít nejen lidé z Pelhřimova a okolí, ale bude i jedním z dalších lákadel pro turisty,“ svěřila se Pillerová.

Ilustrační foto.
Zájemci si prohlédnou park s výkladem

Golfisté mohou zatím přijít bez přihlášení předem. „V současné době se zájemci registrovat nemusí. Veškeré vybavení ke hře je v areálu k zapůjčení zdarma, takže stačí přijít a užít si hru,“ řekla s úsměvem Pillerová.

Adventure minigolf vznikal zhruba rok. „Stavba trvala přibližně rok spolu s dostavbou pátého pískového kurtu v zastřešené části areálu, na které minigolfové hřiště navazuje,“ zavzpomínala Pillerová. Hřiště navíc doplňuje přírodní jezírko, bar s venkovní terasou, lanová dráha a hřiště pro pro děti.

V Beachwellu chystají ještě jedno rozšíření svých služeb. „V nejbližší době chystáme otevření dvou apartmánů, které budou součástí penzionu Beachwell a to bude prozatím z novinek vše,“ prozradila Pillerová. „Areál nabízí 5 kurtů pro plážové sporty, wellness s pěti saunami, posilovnu s kardio zónou, fitness sál, kryoterapii, ubytování a nyní i minigolf,“ připomněla.

Platforma se letos ze Stromovky stěhuje.
Platforma letos nabídne tři dny nabité hlavně muzikou