Na Vysočině se totiž uskutečnil již desátý ročník podzimních slavností umění a řemesel známých jako Dny otevřených ateliérů.

Do akce se přihlásilo celkem 124 ateliérů. Většinou šlo o tradiční účastníky, ale přibylo také několik nováčků. Postupně se vzhledem k současné epidemiologické situaci dvacet ateliérů odhlásilo. Své dveře otevřelo nakonec 104 ateliérů, v nichž vystavovalo nebo tvořilo 119 jednotlivců. Návštěvníci tedy i letos měli z čeho vybírat.

Tenisový míček. Ilustrační foto.
Humpolečtí chtějí nové tenisové kurty. Budou o nich jednat radní

Návštěvnost byla podle koordinátorky Dnů otevřených ateliérů na Vysočině Martiny Mrázové z Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod různá. „Někdo měl návštěvníků, že je nestíhal vítat, jako například sochař Radomír Dvořák, který sochal oba dva dny v lomu Granit Lipnice, nebo pan Václav Noha z Kovárny Štěměchy,“ řekla Martina Mrázová.

Jinde zaznamenali oproti jiným ročníkům návštěvnost podstatně nižší. „Kompletní čísla ještě nejsou k dispozici, a oproti minulému roku budou čísla nižší, přesto celkově lze návštěvnost hodnotit jako velice dobrou, dostat se může až na deset tisíc návštěvníků celkem za oba dva dny,“ zhodnotila letošní ročník Dnů otevřených ateliérů Mrázová.