„V současné době ulice města monitoruje celkem osmnáct kamer, přičemž monitorovací pracoviště je na služebně obvodního oddělení Policie České republiky v Humpolci,“ informovala v posledním vydání Radničních listů Aneta Slavíková z městského úřadu v Humpolci.

Město Humpolec v loňském roce zažádalo a získalo dotaci z Ministerstva vnitra České republiky v rámci programu Prevence kriminality na místní úrovni. Zhruba 130 tisíc korun posloužila k výměně tří kamerových bodů. „Původní analogové kamery byly vyměněny za digitální,“ upřesnila Slavíková.

Petr Rychlý.
Únor v Pelhřimově: Koncerty, divadla i zábavná cestovatelská přednáška

S modernizací se plánuje i do budoucna. „Kamerový systém slouží primárně jako prevence. Když existuje podezření na jednání proti pravidlům či zákonům, jsem schopni na inkriminované místo zacílit a dění sledovat i nahrávat,“ podotkl Jiří Fiala, tajemník humpoleckého městského úřadu.

V Humpolci do kamer investují již od roku 2003. Kamery sledují mimo jiné kruhový objezd Na Kuchařově, na Horním i Dolním náměstí, v ulici Komenského či u polikliniky a humpoleckých sportovišť.