„Kudykoli jedeme, rozdáváme kartičky a říkáme lidem, proč jsme se na tuto cestu vydali. Také jim vysvětlujeme, co pro nás dělá mobilní hospic a jak ho naopak my můžeme podpořit,“ popsal Jan Szyszkowicz smysl jejich cesty.

Ve čtvrtek 13. srpna budou mladí nadšenci se svými koloběžkami cestovat i po Vysočině. Svou čtvrtou etapu cesty odstartují ve Velkém Meziříčí, odkud se vydají do Jihlavy. Svůj den na dvou kolech pak zakončí v Pelhřimově, kde je zhruba v 16 hodin přivítají komisaři z Agentury Dobrý den Pelhřimov. „Zatím jsme plni dojmů a z cesty máme velkou radost. Lidé se přidávají k nám, a to je super,“ pochvaloval si člen dvoučlenné posádky průběh cesty.

Ilustrační foto
Lidí bez práce na Vysočině přibylo. Zaměstnání hledá přes 11 tisíc lidí

Bára s Honzou si navíc v rámci této charitativní akce vybrali Mobilní hospic Strom života, se kterým spolupracují. Zájemci tak mohou hospic podpořit jakoukoli částkou přes Nadaci Znesnáze21, kde vznikla sbírka. „Myšlenka nekončí u Mobilního hospicu Strom života jako takového, ale zahrnuje i ostatní mobilní hospice, protože lidé se o tomto tématu nechtějí bavit. Peníze sice primárně sbíráme pro Mobilní hospic Strom života, ale myslím si, že, když si lidé uvědomí, co pro nás mobilní hospice dělají, tak cíl naší cesty bude splněný,“ usmál se Jan Szyszkowicz.