VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ve Slávii vařili podle receptů čtenářů Deníku

Pelhřimov – Pohodová atmosféra panovala ve čtvrtek u stolu v pelhřimovském Hotelu Slávie, kde šestice porotců hodnotila finálovou pětici jídel podle receptů, které čtenáři zaslali do soutěže o nejlepší masový pokrm.

1.3.2012 2
SDÍLEJ:

V pelhřimovském Hotelu Slávie ve čtvrtek vařili podle receptů čtenářů Deníku.Foto: Deník/Libor Plíhal

K tabuli zasedli novinář a spisovatel Jan Šmíd, ředitel obchodu pivovaru Poutník Jiří Vacek, ultramaratonec Miloš Škorpil, tajemník pelhřimovské radnice Jan Machyán, ředitel městských kulturních zařízení Martin Ecler a režisér rynáreckých ochotníků Miroslav Kumžák.

I když někteří pánové nepřišli s prázdnými žaludky, s chutí se pustili i do pěti připravených chodů. „Když nebudeme muset zdolat půlku krávy, tak snad všechno, co nám naservírují, i sníme,“ zažertoval po prvním chodu Ecler.

Odkud je to kuře?

A co se podávalo jako první? Rynárecký pikantní pivní guláš od Jiřího Mudry, po něm následovalo Sváteční voňavé vepřové od Jaroslavy Oumarové, Vepřové kotlety podle Ládíka od Ireny Černíkové, Pečené kuře se šalvějí Olgy Kubešové a menu uzavřela Vepřová panenka s ořechy a medem Dany Čápové.

Porotci ale nevěděli, kdo recept zaslal, hodnotili jen podle čísel. Pánové se své úlohy zhostili nejen s humorem, ale i svědomitě a během jídla si pečlivě dělali poznámky, uvážlivě bodovali jednotlivé pokrmy. Také se zajímali o původ masa, ze kterého se vařilo.

„Odkud pochází to kuře?“ tázal se Jan Šmíd při čtvrtém chodu šéfkuchařky Hotelu Slávie Ivany Šlechtové. „Je od místního řezníka, kterému plně důvěřuji. Bereme od něj veškeré maso,“ odpověděla šéfkuchařka Ivana Šlechtová, která jídla se svým týmem připravovala.

Porotci se vzájemně shodli na jedné věci – jídlo je nejkrásnější, když vzniká. Vzápětí pánové prozradili, že sami dokáží jídlo nejenom konzumovat, ale i uvařit.

„Já dokonce i peču, s přehledem zvládnu třeba bábovku“ pochlubil se Jiří Vacek. Mezi porotci padla i nabídka, že by si po vydatném obědě mohli jít zatrénovat s ultramaratoncem Škorpilem.

Tu ale přítomní nevyužili. Raději zvolili relaxaci u šálku kávy a sladké nesoutěžní tečky v podobě bramborových placek s povidly a mákem. Pětici finálových jídel měli včera možnost ochutnat i běžní strávníci, kteří do Slávie přišli na oběd. Pan Jiří si z menu vybral Rynárecký pikantní pivní guláš.

„Pro guláše mám velkou slabost. Už jsem jich hodně ochutnal a myslím, že poznám dobrý a špatný guláš a tenhle rozhodně patřil k těm lepším,“ pochvaloval si Jiří nad dočista vyjedeným talířem.

Autor: Nela Kyselová

1.3.2012 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté Pelhřimova prohráli i třetí zápas na svém ledě. O vítězství Moravských Budějovic nemohlo být pochyb. Lední medvědi se k výraznější výsledkové korekci dostali až ve třetí třetině.

Vyhrál favorit. Pelhřimov se trápí dál

Ilustrační foto.

Azylové domy bezdomovcům pomohou. Když budou chtít

Zloděj způsobil škodu za osmdesát tisíc korun

Pelhřimov – Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí pachateli, který kradl v jedné z prodejen v Řemenovské ulici v Pelhřimově. Škoda, kterou po sobě zloděj zanechal, dosahuje celkové částky kolem osmdesáti tisíc korun.

Zájemci si mohou vybírat nově vybudované parcely

Pacov – Obyvatelé Pacova, ale i ostatní zájemci mají další možnost nového bydlení. Město Pacov totiž zkolaudovalo dalších sedm parcel v lokalitě mezi Sídlištěm Míru a bývalou firmou Uniko.

VIDEO: Přichází vánoční čas, bylo znát ve středu v knihovně

Humpolec – Skutečnost, že vánoční čas přichází, se rozhodla ve středu 22. listopadu opět připomenout humpolecká městská knihovna.

Čtyři dohody pomáhaly měnit domácí hospicovou péči

Pelhřimov – Benefičním divadelním představením Čtyři dohody přijel do Pelhřimova zakončit letošní dny domácí hospicové péče pořádané Oblastní charitou Pelhřimov známý herec Jaroslav Dušek.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT