Čtenáři do redakce posílali svoje recepty na masové pokrmy a šéfkuchařka Hotelu Slávie vybrala pět šťastlivců, jejichž jídla se ve čtvrtek objeví na poledním menu v Restauraci Slávie.

Jídla ohodnotí sportovec i režisér

„Recepty jsem vybírala tak, aby menu bylo rozmanité, takže tam bude zastoupená omáčka, něco zapečeného i nějaká minutka,“ vyjmenovala Ivana  Šlechtová.

„Čtenáři poslali zajímavé recepty, které už jistě mají vyzkoušené a osvědčené,“ dodala Šlechtová s tím, že mimo soutěž se bude dnes podávat i „sladká tečka.“ „Ve čtvrtek máme na poledním menu vždy nějaké sladké jídlo. Soutěžní pětici pokrmů doplní bramborové placky s mákem a povidly,“ prozradila šéfkuchařka Šlechtová.

Kromě strávníků si na soutěžních obědech úderem třinácté hodiny pochutná také porota, která z pěti finalistů vybere tři jídla, za která autoři receptů získají poukázku na konzumaci ve Slávii v hodnotě pěti set korun a drobné dárky.

A kdo zasedne za porotcovským stolem? Pelhřimovský rodák, novinář a spisovatel Jan Šmíd, režisér rynáreckých ochotníků Miroslav Kumžák, ředitel pelhřimovských kulturních zařízení Miroslav Ecler, obchodní vedoucí pivovaru Poutník Jiří Vacek a tajemník pelhřimovského městského úřadu Jan Machyán.  

Místo zpěvačky Nadi Urbánkové v porotě usedne známý ultramaratonec Miloš Škorpil, který už v Pelhřimově pokořil řadu vytrvaleckých rekordů a na další se chystá. Poslední květnový den se pokusí ve věži kostela svatého Bartoloměje zdolat během čtyřiadvaceti hodin převýšení nejvyšší hory světa.

„To byste koukali, co všechno jsem měl dnes k obědu,“ netají se svým kladným vztahem k jídlu ultramaratonec Škorpil.

Soutěž si pochvaluje i ředitelka Hotelu Slávie Monika Suchánková. „Je to dobrý nápad spolupráce našeho hotelu s regionálními novinami a zajímavé zpestření chodu naší restaurace,“ uvedla Monika Suchánková.
Recepty zveřejníme
Kdo by si dnes nestihl zajít na oběd do Slávie, může si zkusit jídla  podle finálové pětice receptů našich čtenářů uvařit doma.
Předpisy totiž uveřejníme v pátečním vydání Pelhřimovského deníku. Další čtenářské recepty, které se nedostaly do vítězného výběru, najdou zájemci v některém z následujících vydání.

Co se bude ve čtvrtek ve Slávii podávat

Rynárecký pikantní pivní guláš (recept zaslal Jiří Mudra)
Pečené kuře se šalvějí a petrželovou omáčkou, šťouchané brambory (recept zaslala Olga Kubešová)
Vepřová panenka s ořechy a medem, bramborové lupínky (recept zaslala Dana Čápová)
Sváteční voňavé vepřové, chlupaté knedlíky, listový špenát (recept zaslala Jaroslava Oumarová)
Vepřové kotlety podle „Ládíka“ (recept zaslala Irena Černíková)