Vůz havaroval okolo šesté hodiny ranní u města Slavonski Brod a podle fotografií z místa skončil obrácený na bok v trávě vedle vozovky. Na místě byli hasiči a zdravotníci a provoz na dálnici spojující Záhřeb se severní částí Srbska se zastavil.

Místní policejní velitel Franjo Galić řekl, že autobus byl plný a vezl více než 60 lidí. Ranní havárii popsal jako "jednu z nejhorších nehod, jakou kdy viděl". Nemocnice ve Slavonském Brodu přijala 45 pasažérů, z nichž osm mělo podle šéfa zdravotnického zařízení Josipa Samardziće vážná zranění.

Dubrovník v Chorvatsku.
Dobrá zpráva pro turisty. Chorvatsko uznává už i starší očkování

"Doufáme, že se zranění cestující uzdraví," vzkázal prostřednictvím twitteru chorvatský premiér Andrej Plenković. Oznámil při tom, že na východ Chorvatska mířili ministr zdravotnictví Vili Beroš a šéf úřadu civilní obrany, aby se seznámili se všemi okolnostmi neštěstí.

Policie už předtím uvedla, že havarovaný autobus měl kosovské poznávací značky a mířil do kosovské metropole Priština na pravidelné lince z Německa. Proč brzy ráno sjel z dálnice, nebylo bezprostředně jasné.