V dalším díle pravidelného podcastu Deníku „Evropa pro Čechy” s evropským editorem Deníku Lubošem Palatou jsme zavítali do středočeské vesnice Tuchlovice, kde žije úřednice Hana Hamtáková. Obyčejná, ale neobyčejná Česka, která byla v rámci sociologického vzorku agentury Kantar vybrána jako jedna z účastnic Konference o budoucnosti Evropy. Proto jsme se ji rozhodli oslovit i my a zprostředkovat vám její pohled na Evroskou unii, předsednictví České republiky v EU i její názor na to, co by česká vláda měla v čele Evropy dělat především. 

Tentokrát jsme se věnovali především řešení plynové krize a toho, jak se na roli Česka v této klíčové otázce dívá paní Hana Hamtáková a její známí. O starostech obyčejných lidí během českého předsednictví očima Hany Hamtákové bude tedy tento další díl dnešního podcastu Evropy pro Čechy.

Podcast Deníku „Evropa pro Čechy“ o dění nejen v Evropské unii vysíláme každou středu ve 12:00. Pořadem provází evropský editor Deníku Luboš Palata. Další díl poslouchejte ve středu 24. sprna. Autor podcastu Luboš Palata vám do té doby přeje krásnou dovolenou.