Z lidí na zálohách pod smyšlenými jmény vylákala od poloviny března do konce června šestasedmdesát tisíc korun. Čtyřiadvacetiletou ženu kriminalisté vypátrali na Karlovarsku a zahájili její trestní stíhání.

„Případ jsme začali řešit na základě oznámení jednoho poškozeného. Ten koncem června zareagoval na nabídku prodeje štěněte Shiba Inu. Po domluvě s prodejkyní uhradil na bankovní účet zálohu v řádu několika tisíc korun. Nedočkal se však ani štěňátka, ale ani vrácení svých peněz,“ přiblížila policejní mluvčí Stanislava Rázlová. Následně kriminalisté shromáždili další případy podobných podvodů z celé republiky. Zjistili, že se na seznamu podvodnice ocitlo sedmnáct poškozených.

U Benátek na Pelhřimovsku skončilo auto na střeše.
Pád z koloběžky, auto na střeše. Ledovka na Vysočině zaměstnává hasiče i policii

„Na základě získaných informací a shromážděných důkazů jsme zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetileté ženy, která byla obviněna z trestného činu podvodu. Za spáchání uvedené trestné činnosti ženě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedl vedoucí oddělení hospodářské kriminality Martin Petrák. Případ kriminalisté dále vyšetřují.