Dva mladé řidiče pod vlivem drog objevili policisté minulý pátek přímo v Pelhřimově. Prvního z nich na Hodějovické ulici krátce po poledni. „Jednalo se o dvaadvacetiletého muže z Pelhřimovska, který řídil osobní automobil Škoda. Test byl u tohoto řidiče pozitivní na marihuanu,“ přiblížila případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Jen o rok starší byl řidič nákladního automobilu Ford rovněž z Pelhřimovska, jehož policisté kontrolovali kolem půl deváté večer na Myslotínské ulici. „V tomto případě test ukázal přítomnost amfetaminu. Jízda pod vlivem drog však nebyla u tohoto řidiče jediným prohřeškem. K jízdě užil vozidla, které je už od ledna loňského roku vyřazeno z provozu, a nesplňuje tak podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, čímž se dopustil přestupku na úseku dopravy,“ doplnila Miláčková.

Kostel Nejsvětější Trojice na Křemešníku.
Společná pouť je zavede na Křemešník i k sebepoznání

Zmíněnou dvojici pěkně doplňuje jedenadvacetiletý muž z Jindřichohradecka, jehož policisté z obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou kontrolovali coby řidiče osobního vozu Škoda kolem jedenácté hodiny večer na silnici mezi Bořetínem a Mnichem. „Test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek byl u tohoto řidiče pozitivní jak na marihuanu, tak na amfetamin,“ upřesnila policejní mluvčí.

Ve stejném období, tedy během minulého prodlouženého víkendu, přibyl do policejní statistiky už jenom jeden řidič, který před jízdou pil. V pondělí 8. května krátce před druhou hodinou ranní řídil mezi Pelhřimovem a Vokovem osobní auto Škoda třiadvacetiletý muž z Pelhřimovska, který při dechové zkoušce nadýchal 0,33 promile.

Všem čtyřem řidičům policisté zakázali další jízdu a jednotlivé případy dál prošetřují.

Osmadvacetiletý Vladislav Tuláček z Teplic 10. května v Pelhřimově překonal český rekord v hodu jednoruč skotským ocelovým závažím vážícím 25 kilogramů do výšky. Přehodil laťku ve výšce 536 centimetrů, a svůj vlastní dosavadní rekord tak překonal o jeden
Svůj skotský rekord Vladislav Tuláček překonal