Ten má podle policie na svědomí těžko uvěřitelný čin, při němž kuchyňským nožem zavraždil své dva sedmnáctileté bratry (dvojčata). Jednomu z nich dokonce zasadil kolem sta bodnořezných ran. Oba mladíci byli na místě mrtví.

Sedmadvacetiletému Karlovi T. se podařilo útoku bratra ubránit a utéct k nedaleké hasičárně, kde vyhledal pomoc. Do nemocnice byl převezen s několika řeznými ranami po celém těle i na rukou. Pavla T., který se k činu přiznal, zadrželi policisté na místě činu. Obviněn byl ze zvlášť závažného zločinu vraždy na více osobách. Za to mu hrozí až výjimečný trest včetně doživotí. Okresní soud v Pelhřimově ho v úterý poslal do vazby.

Po propuštění z nemocnice zamířil Karel T. zpátky do Počátek. Do domu, kde s bratry bydlel, se ale nevrátil. Dům je i nadále zapečetěný policejní páskou. Na vchodových dveřích jsou stále jako memento děsivého činu patrné krvavé stopy.

Karel T. si toho podle jedné ze svých příbuzných z osudného večera příliš nepamatuje, navíc v době samotného útoku byl v jiném pokoji. „Popisoval nám, že si ze všeho nejvíc vybavuje hlasité vytí psa. Byl to pes Pavla a v tu dobu byl v domě. Karel bratra viděl, jak s nožem v ruce pobíhá po domě, a křičel na něj, ať toho nechá. Jednoho z mladších bratrů už v té době neviděl. Z domu se mu podařilo utéct za cenu několika utržených řezných ran. Měl přeřezané šlachy na rukou,“ popsala Deníku příbuzná oběti. Podle ní není Karel T. ve stavu, kdy by mohl o okolnostech tragédie veřejně mluvit. „Odmítl i policejního psychologa,“ podotkla příbuzná.

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují případ zvlášť závažného zločinu vraždy, která se stala uplynulou sobotu v noci v rodinném domě v Počátkách na Pelhřimovsku. Po útoku nožem muže na snímku zemřeli dva sedmnáctiletí chlapci.
Vrah z Počátek: Po činu jsem se chvíli cítil dobře

Podle ní je neskutečné, že něco takového mohl Pavel T. spáchat. „Nevěřila bych, že je něčeho takového schopný. Nikdy se násilně neprojevoval. Ten den, kdy se to stalo, normálně komunikoval. Plánoval, že půjde na dušičky s babičkou zapálit svíčku na hrob dědy a pomůže jí s chlebíčky na její oslavu narozenin, které měla poslední říjnový den,“ popsala příbuzná.

Podle ní Pavel T. v minulosti bral drogy, ale v poslední době už tolik ne. Jenže známí, kteří se s ním stýkali, mluví o opaku. V minulosti byl dvakrát trestán, jednou jako mladistvý, loni za řízení pod vlivem drog. V minulosti se měl také léčit na psychiatrii. Podle informací Deníku bylo motivem vražedného útoku to, že se Pavlu T. nelíbilo, že jeho mladší bratři hrají na počítači. Co přesně mu vadilo, ale není známo. U soudu měl dokonce prohlásit, že chtěl vědět, jaký bude mít pocit, když bratry zavraždí. Bezprostředně po činu se podle svých slov cítil dobře, ale příjemný pocit podle něj velmi rychle vyprchal.

Deník mluvit i s otcem bratrů. Ten žije v Kamenici nad Lipou. S rodinou se v poslední době nestýkal. „Je to hrozná tragédie, musí to vyšetřit policie,“ řekl pouze otec Deníku se slzami v očích. S bratry v domě v Počátkách bydlela i jejich matka, ale v době činu byla mimo dům.

Poslední rozloučení se zavražděnými bratry se bude konat v sobotu v jedenáct hodin dopoledne ve smuteční síni na hřbitově v Počátkách. Parte, které se objevilo i na hřbitově v Kamenici nad Lipou, informuje o tom, že oba mladíci zemřeli tragicky v sobotu 28. října. Mezi pozůstalými, jejichž jménem bylo parte vydáno, je uveden i jejich bratr a vrah Pavel T.