„Dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bude trvat pro celé dva prázdninové měsíce,“ oznámil vedoucí dopraváků Jan Kostečka.

Řidiči, cyklisté i chodci musí po celé prázdniny počítat s tím, že se s policejními hlídkami setkají nejen na dálnici D1 a silnicích I. tříd, ale také na silnicích nižších tříd. Zejména v lokalitách, kde se nacházejí turistické a chatové oblasti.

Policisté upozorňují, že letní prázdninové období patří mezi nejrizikovější z celého roku. Na mnoha místech se opravují silnice, doprava je vedena po objízdných trasách, kde je z tohoto důvodu silný provoz. Ten ještě zesílí v době, kdy budou lidé odjíždět na dovolené. Na mnoha místech se řidiči nevyhnou delšímu čekání v kolonách, proto je důležité, aby se při jízdě chovali ohleduplně a dodržovali dopravní značení.

Jde zejména o dálnici D1, kde se modernizuje na několika úsecích, ale také o silnici I/38 mezi Hladovem a Moravskými Budějovicemi, kde probíhají stavební práce na výstavě okružní křižovatky na Kasárnách a opravy povrchu silnice mezi Želetavou a Moravskými Budějovicemi. Právě tuto silnici hojně využívají řidiči k cestám na letní dovolené k moři.

V Kraji Vysočina došlo loni během dvouměsíčních prázdnin celkem k 840 dopravním nehodám. Nejvíce se jich stalo na Třebíčsku, statistiky uvádějí 155 nehod. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě.

Ze svatby Jany Manové a Milana Hypra. Jako první v historii dukovanské jaderné elektrárny byli oddáni v tamním infocentru
Slzy dojetí tekly při první svatbě jen pár desítek metrů od jaderných reaktorů