Zaměřili se především na kontrolu dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a nelegálních drog mladistvým. „Během akce policisté nezjistili žádné porušení zákonů – nebylo zjištěno podávání alkoholických nápojů osobám mladším osmnácti let ani žádné jiné protiprávní jednání,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Únorová chovatelská výstava v Třebíči.
OBRAZEM: Chovatelé vystavovali v Třebíči holuby a králíky

Uvnitř klubu však na podlaze v blízkosti barového pultu nalezli sáček s pěti tabletami, ke kterým se nikdo z návštěvníků nehlásil. „Sáček s obsahem tablet policisté zajistili a bude podroben dalšímu zkoumání pro podezření, že by se mohlo jednat o psychotropní nebo omamnou látku,“ doplnila Čírtková.

Policisté nasadili do akce i speciálně vycvičeného psa na vyhledávání drog, který prohlédl v klubu zázemí šaten, ale nic závadného nenašel. Na akci spolu s policisty vyrazili také pracovníci celního úřadu, hasičů, obchodní inspekce, živnostenského úřadu i městských strážníků. Ti již na porušení zákonů v klubu narazili.

„Porušení zákona o spotřební dani, porušení proti zákonu o požární ochraně, porušení proti zákonu na ochranu spotřebitele a porušení proti zákonu o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Tyto kontrolní orgány budou řešit zjištěná porušení zákonů ve své věcné kompetenci ve správním řízení. Příslušníkům celní správy pomohli policisté při zajišťování alkoholu uvnitř klubu,“ vyjmenovala Čírtková.

Masopustní veselí v Příložanech.
OBRAZEM: Jeden z posledních masopustů byl v Příložanech