Vedení tamní oblastní charity se tak po těchto zkušenostech rozhodlo budovu řádně zabezpečit. „Své služby poskytujeme i o víkendech. Naše pohotovostní sestry dokonce vyjíždí ke klientům domácí hospicové péče i v noci. Po tom, co se k nám někdo vloupal, jsme se tak začali bát v těchto časech do budovy vstupovat,“ prozradila ředitelka Oblastní charity Pelhřimov Martina Kábelová.

Do budovy charity se tak teď tamní pracovníci mohou dostat až po zadání správného kódu. „Po odchodu zablokujeme celou budovu. Pokud by se sem někdo pokusil vstoupit, systém vyšle poplach bezpečnostní agentuře, která by na místo ihned dorazila,“ popsala Kábelová, jak nový bezpečnostní systém funguje.

Ilustrační foto
Pacovští senioři si vyzkouší také výrobu domácího sýru

Muž se do budovy charity vloupal 16. března. To byl ale už jeho druhý pokus. „V budově nalezl dvě příruční pokladny, ze kterých odcizil finanční hotovost,“ sdělila krajská policejní mluvčí Stanislava Miláčková. Recidivista dal ale ještě jiným způsobem najevo, že v budově byl. „Poškodil nám také několik dveří, jedno okno a největší školy jsou právě na krádeži hotovosti,“ informovala ředitelka pelhřimovské charity.

Bezpečnostní systém použili v Oblastní charitě Pelhřimov poprvé ve čtvrtek 27. dubna. „Charita už před pár lety vyloupená byla. To se ale stalo ještě za dob minulého vedení, takže já jsem to tehdy vůbec neřešila,“ přemítala Kábelová. Březnová vloupání v pelhřimovské Solní ulici má na svědomí několikanásobně trestaný recidivista. „Zadržený muž byl již v polovině března letošního roku obviněn ze spáchání majetkové trestné činnosti. Kriminalisté proto rozšířili trestní stíhání o další skutky. Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn z přečinů krádeže a poškozování cizí věci. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby,“ doplnila Stanislava Miláčková.

Hodina angličtiny v ZŠ Osvobození Pelhřimov.
OBRAZEM: Angličtinu učí podle nových metod a trendů