Dva Bulhaři, kteří převáželi na přívěsném vozíku další dodávku, celníkům zapřeli, že by vezli nějaké cigarety či alkohol. Po otevření vozidla z autopřepravníku ovšem celníci v úložném prostoru pod sedačkou spolujezdce nalezli jednapadesát kartonů různých značek. „K vlastnictví cigaret se doznal spolujezdec řidiče, který uvedl, že je veze do Německa. Jelikož nepředložil doklady prokazující jejich zdanění, byly mu cigarety zajištěny a muži byla vyměřena spotřební daň ve výši téměř dvaačtyřicet tisíc korun,“ sdělil mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman.

Lenka a Jiří Doležalovi u soudu v Brně.
Manželé z Vysočiny slíbili ženě likvidaci manžela. Od začátku to byl podvod

Celníci také zjistili, že řidič dodávky neměl koupenou elektronickou dálniční známku. „A z evidence Celní správy vyplynulo, že se jedná již o několikáté porušení. Hlídka proto pojala důvodné podezření, že se řidič bude i v budoucnu vyhýbat přestupkovému řízení a přistoupila k uložení kauce ve výši deset tisíc korun, kterou řidič na místě uhradil a k tomu dlužných čtyři a půl tisíce korun za předchozí spáchané dopravní přestupky,“ vysvětlil Zeman.

Celníci na Vysočině rovněž během posledního měsíce zaznamenali opětovný výskyt neznačeného alkoholu. „Při kontrolách provozoven v Třebíči, Ledči nad Sázavou a Velké Bíteši zajistili celkem čtyřicet litrů lihovin, které nebyly opatřeny kontrolní páskou a zároveň nebylo prokázáno jejich zdanění,“ dodal mluvčí.