Stejně starý Čeřovský tehdy chytil dívku zezadu a snažil se jí stáhnout legíny a sáhnout jí mezi nohy. Dívka křičela o pomoc a útočníkovi vrazila prst do oka. Mladík s obtěžováním na chvíli přestal, ale pak se za dívkou znovu rozběhl. Odradilo ho až dívčino zoufalé volání o pomoc.

Čeřovský se před soudem přiznal a se slzami v očích se omlouval, že to byla hloupost a že už se to nebude nikdy opakovat.

„Chci začít žít spořádaným životem a s přítelkyní se starat o dceru," dušoval se Čeřovský. Soud mu sice dal mírný trest, ale na doporučení soudní znalkyně Želmíry Herrové rozhodl, že se musí podrobit sexuologickému léčení v ústavní formě.

Podle Herrové totiž Čeřovský trpí patologickou sexuální agresivitou a jeho pobyt na svobodě je nebezpečný. Čeřovskému se to ale nelíbilo. „Nejsem žádný deviant a jsem úplně v pohodě. Připadá mi, že jsem momentálně v klidu," vyjádřil se Čeřovský k návrhu znalkyně.

Čeřovskému nakonec nezbylo nic jiného než léčbu na začátku roku 2015 nastoupit. Léčil se v Psychiatrické nemocnici v Horních Beřkovicích na Liberecku. Jeho postoj k léčbě ale nejlépe charakterizuje to, že z léčebny minimálně dvakrát utekl.

„Nejsme vězení. Občas se tane, že někdo uteče. V takovém případě informujeme policii," konstatoval ředitel ústavu Jiří Tomeček. Ke konkrétnímu pacientovi se s odkazem na zákon o ochraně osobních údajů odmítl vyjádřit.

Kvůli útěkům Čeřovský nakonec skončil před soudem celkem třikrát. Okresní soud v Liberci mu za první útěk maření výkonu úředního rozhodnutí, dal další podmínku. Za druhý útěk už ho poslal na tři měsíce do vězení.

Minulý týden Čeřovský putoval znovu před Okresní soud v Jihlavě. Soudce ve veřejném zasedání Čeřovskému proměnil tříletý podmíněný trest za pokus o znásilnění na nepodmíněný. Čeřovský u soudu řekl, že z léčebny utíkal kvůli přítelkyni.

V současné době už je ve výkonu trestu a na svobodu bude muset minimálně rok a půl zapomenout.