„Ředitel školy nás o situaci průběžně informoval. Podle námi dostupných informací došlo k pochybení v morální rovině u konkrétních učitelů, které bylo řešeno dohodou o ukončení pracovního poměru. Rozhodnutím ředitele za nás došlo k vyřešení situace,“ tlumočila mluvčí kraje Jitka Svatošová reakci radního Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Břížďaly.

Vedení školy se o chování učitelů dozvědělo od rodičů, kteří si stěžovali na dlouhodobé nevhodné chování. Jeden z učitelů nezvládal komunikaci na sociálních sítích, když zveřejnil na svém Instagramu fotku z vany. Podle ředitele šlo o velmi trapnou událost. Učitel už na škole nepracuje. Aktuálně dostal výpověď i učitel, který měl mít dvojsmyslné narážky na studentky. V krátkém rozhovoru pro Deník uvedl, že si není vědom pochybení a považuje se za oběť.

Kauza přehledně:

Cítím se jako oběť, říká vyhozený učitel z Gymnázia v Havlíčkově Brodě

Fotka z vany, upřené pohledy, mlaskání. Důvody pro vyhazov učitelů v Brodě

Učitel měl v počítači fotky nahých školaček. Šlo o dívčí komplot vůči kantorovi

„Myslím, že pan profesor má „máslo na hlavě". Nevhodné chování pana profesora se netýkalo jen děvčat čtyřletého gymnázia, ale bohužel i jedenáctiletých děvčat, které byly v šoku a nevěděly v tomhle věku, jak se bránit. Trvalo to několik let, vím to od známých, kterým tam děvčata studovala,“ napsala například Deníku jedna z čtenářek, která si přeje zůstat v anonymitě. Redakce ale její jméno zná. Další debata se k tématu rozběhla na sociálních sítích Deníku.

Alice Večerková při výpovědi u havlíčkobrodského soudu.
Soud zprostil obžaloby jednoho dozorce ze Světlé. Ostatní musí znovu k soudu

Česká školní inspekce se zatím situací na škole nijak nezabývá. "Podnět dosud neregistrujeme," odpověděl stručně na dotaz Deníku náměstek školního inspektroa Karel Kovář.