Připojení je dostupné ve všech třinácti motorových vozech RegioSpider, které křižují Vysočinu. „Zařízení pro přenos internetu podstatně zlepší on-line připojení našich zákazníků k celosvětové digitální síti i během cesty v regionálních vlacích. Díky tomu mohou ještě lépe než dřív využít čas strávený na cestě třeba do práce nebo do školy,“ uvedla Lenka Horáková, obchodní ředitelka regionálního obchodního centra osobní dopravy ČD na Vysočině.

S vozy RegioSpider se nejčastěji setkávají cestující na tratích mezi Žďárem nad Sázavou a Havlíčkovým Brodem, z Havlíčkova Brodu přes Jihlavu do Horní Cerekve, z Kostelce u Jihlavy do Slavonic a na lokálkách z Křižanova do Velkého Meziříčí a z Havlíčkova Brodu do Humpolce. Jezdí ale také do Třebíče nebo Pelhřimova. „Denně ujedou na tratích Vysočiny více než 3 200 kilometrů,“ dodala Horáková.

České dráhy aktuálně připravují rozsáhlejší projekt dosazení Wi-Fi do moderních rychlíkových vozů. Tento projekt se dotkne také obou rychlíkových tratí vedoucích přes Vysočinu, té z Brna přes Havlíčkův Brod do Prahy i z Brna přes Jihlavu do Českých Budějovic a Plzně.

Jihlavský dopravní podnik vystavil na Masarykově náměstí své nové moderní autobusy vybavené klimatizací, Wi-Fi a usb nabíječkami.
Dopravní podnik reklamuje software nových autobusů