Co do počtu vítězí Havlíčkobrodsko. Odtud je hned pět nominovaných dam. Jednou z nich je třeba ředitelka Oblastního spolku českého červeného kříže v Havlíčkově Brodě Ilona Loužecká. „Ilonka je velmi srdečný člověk, který myslí většinou na všechny okolo sebe a všem pomůže s úsměvem na tváři. Žena regionu zní velmi závazně, ale víme, že by si to zasloužila, protože nás nikdy nezklame,“ svěřila se její kolegyně Jana Kudlová.

O přízeň veřejnosti se uchází i ředitelka Podzimního knižního veletrhu Markéta Hejkalová. „Patří k nejvýznamnějším osobnostem nejen našeho města, ale i celého regionu. Vedle knižního veletrhu šíří dobré jméno Vysočiny i svými literárními díly a také knihami, které vycházejí v nakladatelství Hejkal. A navíc je to skromná a velmi milá dáma,“ vyzdvihl Ondřej Rázl, který ji do soutěže přihlásil.

V těsném závěsu je pak Žďársko, odkud jsou tři přihlášené ženy. Například zdravotní sestra Barbora Hadrous. „Díky svému profesionálnímu a velmi srdečnému přístupu k péči o pacienty se stala velmi oblíbenou zdravotní sestrou a kolegyní. Je také nepostradatelným článkem při koordinaci a rozvoji hospicové a zdravotní péče ve žďárském regionu. Barbora je navíc velmi skromná, svou pomoc a lásku ostatním předává bez fanfár,“ píše se o ní v jejím medailonku.

Poslední rozloučení. Ilustrační foto.
Pietní vzpomínka na popravy. V Jihlavě připomenou smrt politických vězňů

Na seznamu nominovaných je i jihlavská primátorka Karolína Koubová. „Ve svých pětatřiceti letech svým přístupem mění Jihlavu k lepšímu a ovlivňuje celý region. Její odvaha a odhodlání přijmout roli primátorky je obdivuhodná. Je jedinou ženou v Kraji Vysočina mezi starosty okresních měst,“ stojí v popisu její nominace.

Pelhřimovsko pak reprezentuje koordinátorka dobrovolnického centra Michaela Chábová, která je sama dobrovolnicí. Společně se svými psy zpříjemňuje dny babičkám a dědečkům v domovech důchodců. „Nominace si velmi vážím a je to pro mě nesmírná čest. Ráda bych poděkovala tomu, kdo o mně napsal krásný medailonek a že vůbec mojí nominaci věnoval svůj čas,“ řekla dojatě Chábová.

Jediný okres, který v letošním ročníku nemá žádnou zástupkyni, je Třebíčsko. Celkem tak o titul Žena regionu bojuje deset inspirativních dam. Jejich příznivci pro ně mohou hlasovat až do 23. srpna. Vyhlášení soutěže a předání ocenění je pak naplánované v průběhu září a října.

Havlíčkobrodsko:
Lenka Benešová, Havlíčkův Brod
Marie Bohuslavová, Havlíčkův Brod
Markéta Hejkalová, Havlíčkův Brod
Katarzyna Krzywoń, Chotěboř
Ilona Loužecká, Přibyslav

Jihlavsko:
Karolína Koubová, Jihlava

Pelhřimovsko:
Michaela Chábová, Pelhřimov

Třebíčsko:
nemá žádnou nominovanou

Žďársko:
Iveta Žáková, Velká Bíteš
Barbora Hadrous, Žďár nad Sázavou
Jana Rosecká, Žďár nad Sázavou