Do soutěže se přihlásilo celkem šest středních škol. Jejich studenti budou testovat svoji fyzickou zdatnost celé dopoledne. „Hlavním cílem soutěže je prezentovat atraktivitu a náročnost policejní práce a netradiční formou ji přiblížit studentům středních škol,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková a dodala: „Dalším cílem soutěže je podporovat zdravý způsob života dnešních mladých lidí, jehož nedílnou součástí by měl být sport a zdravý pohyb.“

Soutěžit budou tříčlenné smíšené týmy studentů ze třetích a čtvrtých ročníků střední škol Kraje Vysočina. Šest škol letos sestavilo jedenáct družstev. Pět nejlepších se dostane do moravského kola, které se bude konat 25. října v Brně ve sportovní hale Komety.

V rámci soutěže je přichystaný písemný test, který ověří teoretická znalosti dopravních předpisů a pak čtyři fyzické disciplíny, konkrétně kliky, celomotorický test, člunkový běh na čtyřikrát deset metrů a běh na tisíc metrů. „Tři nejlepší týmy obdrží věcné ceny a ceny obdrží také nejlepší student a nejlepší studentka dnešní soutěže,“ dodala mluvčí.

Studenti, kteří splní testy fyzické zdatnosti, dostanou pak certifikát, k jehož platnosti bude přihlíženi při přijímacím řízení v případě jejich zájmu pracovat u policie.

V hale bude připraven také zajímavý doprovodný program. Policisté předvedou technické vybavení, výzbroj a zázemí. Zájemci si budou moci zkusit také speciální brýle, které simulují vidění po užití alkoholu nebo drog.

Ilustrační foto.
Pacienti před endoprotézou se dozví všechny potřebné informace