„Oba pocházíme z Rouchovan a máme k tomuto regionu silný vztah. Chtěli jsme výjimečné místo pro svatbu, proto jsme zvolili infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany, kde se ještě nikdo nebral, jsme úplně první,“ prozradili novomanželé krátce po sňatku. Oddával je dukovanský starosta Miroslav Křišťál a popřát všechno dobré v manželském životě přišel také ředitel elektrárny Miloš Štěpanovský.

Plánovaná podoba části Karlova náměstí.
Okna dokořán možná budou brzy pro některé obyvatele Karlova náměstí minulostí

V sále tekly slzy dojetí, že je naměkko, nezastíral ani tatínek ženicha, Milan Hypr. „Víte, kousek odtud jsme mívali pozemky, vlastně tam, kde vede hlavní silnice. Já totiž pocházím ze Skryjí, na jejichž území pak vyrostla elektrárna. Stěhoval jsem se v osmé třídě,“ povyprávěl.

S manželkou žijí právě v Rouchovanech, oba pracují ve stravovacím provozu elektrárny. „Když byla děcka malá, vodil jsem je do infocentra,“ podotkl. A v elektrárně pracuje taky otec nevěsty.

Zdroj: Deník/ Hana Jakubcová

Snoubenci však nikoli. „Aktuálně žijeme v Karlových Varech, ale brzy se budeme stěhovat zpět do rodiště. Já pracuju jako krupiérka v kasinu, manžel jako vězeňský dozorce v Ostrově nad Ohří,“ prozradila čerstvá novomanželka paní Jana. Milan Hypr se chystá zanedlouho přestoupit do Věznice Rapotice.

Při obřadu se promítaly fotografie z pestrého a leckdy veselého života snoubenců na plátno, kde obvykle běží naučné filmy, třeba o blackoutu, tedy úplném výpadku elektřiny. Rodiče z řad účastníků svatby, kteří vzali na tuto událost své děti, si se zájmem i s ratolestmi prohlíželi model atomového kolosu či trenažér - přesnou kopii blokové dozorny, odkud operátoři v reálu řídí štěpnou řetězovou reakci. A v prostoru trenažéru taky vzniklo skupinové foto. Úplně první svého druhu za více než třicet let fungování Dukovan.

Přestavba sto let starého kina Moravia v Třebíči na komunitní centrum je v plném proudu. Hotová má být v srpnu 2019.
OBRAZEM: Starým kinem Moravia ve Smrtelné ulici se prohání bagr