Nemilou zkušenost s defektem na této silnici má třeba Michal Závodský. „Bohužel jsem do ní v noci také vjel. No pěkný zážitek to tedy rozhodně nebyl. Jet pomaleji, mohlo to dopadnout dost špatně,“ postěžoval si.

Nebyla to navíc jediná díra v tomto úseku osmatřicítky, která řidiče ještě minulý týden ohrožovala. „Druhá byla u železničního mostu ve směru do města. V posledních týdnech narostly do značných rozměrů. Zejména v noci nebo za deště byly velmi nebezpečné, protože ležely víceméně v jízdní dráze automobilů,“ podotkl Závodský.

Děti na Smetanově náměstí v Havlíčkově Brodě si užívají horké dny.
Nejlepším místem pro život je na Vysočině Havlíčkův Brod, propadla se Chotěboř

Po vlně nevole, která se mezi šoféry zvedla, se na místo začátkem tohoto týdne vydali silničáři a výmoly vyplnili záplatami. „Práce jsme měli objednané už delší dobu, ale čekali jsme, až se uvolní termín,“ vysvětlil Martin Buček z jihlavské správy Ředitelství silnic a dálnic.

Nepopírá však, že podněty od lidí k tomu také přispěly. „Jsme za takové zprávy rádi. Na Vysočině máme ve správě přes čtyři sta kilometrů silnic první třídy a tyto informace nám pomáhají nasměrovat pozornost v aktuálním čase ke konkrétnímu místu,“ sdělil Buček.

Výmol v silnici někdo opravil zasázením stromku
Vzkaz cestářům? Do výmolu v silnici v Želetavě někdo "zasadil" strom

Zmíněný úsek by se měl v budoucnu dočkat i větší rekonstrukce. „Momentálně prochází reklamačním řízením stran kvality. Rádi bychom, aby výsledkem bylo uvedení vozovky do stavu, který odpovídá technickým požadavkům,“ prozradil Buček.

A co silničáři říkají na netradiční „občanský protest“? „Berme to třeba jako jeden ze způsobů komunikace,“ usmál se Buček. „Je třeba se prioritně věnovat věcem, které povedou k takovému stavu silnic, aby tato ‚díla‘ nemusela vznikat,“ dodal.