„Byli vytrasování, protože architekt Petr Kropp, se kterým minulý týden organizovali veřejnou online diskuzi, má pozitivní test na koronavirus,“ informoval mluvčí magistrátu Radovan Daněk. Kvůli koronaviru je na jihlavském magistrátu na neschopence nyní přes sto lidí.

Jak Daněk upřesnil, bez primátorky se bude muset obejít středeční pietní akt k výročí vzniku republiky. Oslava státního svátku 28. října se tentokrát uskuteční bez hostů a oficialit jen v komorní atmosféře. Místo primátorky položí květiny k soše Tomáše G. Masaryka vedle kina Dukla její první náměstek Petr Ryška.

V domácím ošetřování je i první muž novoměstské radnice Michal Šmarda.
Nakažený je i novoměstský starosta Šmarda, podívejte se na video z karantény

„Primátorka Koubová s náměstkem Zemanem trávili na magistrátu v Jihlavě minulý týden v úterý 20. října prakticky celý den v jedné místnosti při organizaci a moderování online konference „Developer a město“. Architektu Kroppovi vyšel pozitivní test na koronavirus a vytrasováni byli následně všichni, kteří s nim přišli do kontaktu,“ upřesnil Daněk.

Karolína Koubová i Vít Zeman jsou bez příznaků, na testy jdou v úterý 27. října ráno a do pátku 30. října se musejí oba věnovat práci v karanténě z domova. Dne 3. listopadu se koná zastupitelstvo města Jihlavy. Zastupitelům v karanténě by mělo být umožněno případné hlasování na dálku. 

„Omezena je činnost prakticky celého úřadu. V pracovní neschopnosti je nyní na jihlavském magistrátu kvůli koronaviru přes sto lidí. Jsou omezené úřední hodiny i činnost některých oddělení,“ doplnil Daněk. Vchod z Masarykova náměstí je uzavřen a mimo úřední hodiny jsou pro veřejnost uzavřena všechna pracoviště. „Upřednostňuje se písemná, telefonická a elektronická komunikace. Příjem veškerých dokumentů od klientů úřadu a od veřejnosti je nyní umožněn pouze prostřednictvím pracoviště podatelny,“ zdůraznil daněk. Podání je možno uskutečnit také do bezkontaktního podacího boxu u vstupu na úřad v ulici Hluboká 8.