„Poprosila jsem ho, aby mi napsal aspoň pár vět, které bych tu mohla říct,“ řekla paní Jana. „Napsal dvě: Bohužel stáří už je takové, že vám maří, z čeho byste mohli mít radost. To je všechno.“

Pobavení diváci odměnili Jiřího Pechu potleskem alespoň na dálku. Ve druhé části večera vystoupila s pásmem francouzských šansonů herečka Chantal Poullain.

lampionový průvod
Svátek se bude slavit v různých termínech

Jiří Pecha se narodil v listopadu 1944 v Třebíči v rodině divadelních ochotníků. Je spolu s Bolkem Polívkou spjat s brněnským divadlem Husa na provázku. K vrcholům jeho divadelního herectví patří ztvárnění titulní role v Shakespearově dramatu Král Lear a v komediální hříčce Babička - fetišistická revue. Za tuto hru obdržel ocenění Nadace Alfreda Radoka.

Televizní diváci si Jiřího Pechu spojují nejčastěji se seriálem Bylo nás pět, kde si zahrál starého Zilvara z chudobince, nebo s pohádkou Lotrando a Zubejda, kde se objevil jako starý Lotrando.

Na straně žalobce zasedl majitel společnosti TTS a předseda Okresní hospodářské komory Richard Horký (vlevo), žalovaným je člen zastupitelstva města Jaromír Barák (Třebíč Občanům!).
Podnikatel Horký se chce se svým hlavním kritikem Barákem soudit dál