Mezi skiareály, které jsou dočasně uzavřeny, patří Vysoká u Havlíčkova Brodu, Luka nad Jihlavou, Křemešník i Dalečín. Oslovení správci dalších skiareálů řekli, že o dalším provozu rozhodnou podle vývoje počasí. Ovšem jsou i sjezdovky, které zůstanou otevřené.

„Zůstaneme v provozu celý týden. Pokud bude chtít někdo lyžovat, tak budeme jezdit. Sněhu máme dost," řekl Ivo Fiala ze sjezdovky v Novém Jimramově na Žďársku.

Na Vysočině jsou tento týden jarní prázdniny, takže skiareály očekávaly lepší návštěvnost. Některé se chystaly prodloužit otevírací dobu. Pršet začalo v noci na úterek.

Přístupná je stále sjezdovka Šacberk u Jihlavy, na níž leží tři čtvrtě metru technického sněhu. Otevřeno bylo v úterý hned po ránu také na druhé sjezdovceu Jihlavy, jež je na vrchu Čeřínek.

Na Žďársku zatím jezdí vleky kromě Nového Jimramova kupříkladu i na Fajtově kopci a ve Svratce. Otevřela se též sjezdovka s lanovkou na Harusově kopci u Nového Města na Moravě. Na Fajtův kopec přišel po ránu jediný lyžař, odpoledne tam mají trénink děti.

„Uvidíme, co s námi udělá obleva, ale chtěli bychom pokračovat. Nějakou zásobu sněhu máme," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Uzavřené skiareály zatím většinou ohlásily pouze jednodenní pauzu.