Na dětském oddělení jde už o dvanáctý zrenovovaný pokoj. Pokojů pro děti je celkem 23 včetně dvou pokojů právě pro maminky nezralých a nemocných novorozenců, z nichž se nyní jeden opravil. „Cílem je, abychom na našem oddělení dali novou tvář všem pokojům,“ popisuje metu vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková. Kromě pokojů dostávají nový kabát také ambulance.

Ilustrační foto
Romský boss Andrej Líbal je už šestým rokem na útěku před spravedlností

V pokoji pro maminky nezralých a nemocných novorozenců jsou nové postele i nábytek, vše laděné do mírných béžových odstínů: „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen. Vyměnila se podlaha a nábytek, včetně lůžek s kvalitní matrací a úložným prostorem, zútulnila koupelna. V místnosti nechybí televize, lednice a doplňky. Třeba srdíčkový obraz, nebo nádobí.

„Celkové náklady na opravu pokoje byly 130 200 korun. Část nákladů ve výši 115 200 pokryje výtěžek z VIII. charitativního plesu, pět tisíc korun věnovala paní Policarová, která byla u nás hospitalizovaná na JIP a deset tisíc korun nám věnovali manželé Adamovi, Vojtěch Škoda a Nikola Buchtelová. Moc děkujeme všem dárcům, bez kterých by zázemí nedostalo nový kabát,“ dodala pro úplnost tisková mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba šedesát sester a čtrnáct lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.

Kristián Urbánek, Jihlava, 16. května 2017, 51 cm, 3 730 g
Právě jsme se narodili. Podívejte se