„Délka uzavírky je dva kilometry,“ upřesnil Emil Krejska z odboru dopravy a silničního hospodářství meziříčského městského úřadu. Objížďka pro místní dopravu povede po komunikacích III/35433 a II/354 přes Měřín, Blízkov a Netín, pro tranzitní dopravu pak po silnicích II/353 a I/37 přes Velký Beranov, Zhoř, Stáj, Rudolec, Nové Veselí, Budeč, Žďár nad Sázavou, Vatín, Sazomín, Ostrov nad Oslavou, Rousměrov, Sklené nad Oslavou, Jívoví, Křižanov, Ořechov, Osovou Bítýšku a Velkou Bíteš.

Letos potřetí se mohli zájemci rozhlédnout z ochozu kostela svatého Prokopa.
Do věže kostela se kdysi vešel byt věžného i kozí chlívek

Druhá uzavírka, asi půlkilometrová, bude jenom částečná, začne 16. července a potrvá do 26. srpna. Uzavřen bude vždy jeden jízdní pruh od konce Stránecké Zhoře ve směru na Velké Meziříčí po sjezd ke skladu firmy Lidl. Provoz tam bude řízen semafory.

Třetí prázdninová uzavírka „šestsetdvojky“ mezi Meziříčím a Měřínem začne 6. srpna a skončí 26. srpna. Opravovat se bude kilometrový úsek mezi sjezdem ke skladu Lidlu ve Stránecké Zhoři a křižovatkou se silnicí II/354 na Netín, a to včetně této křižovatky. Ta zůstane průjezdná pouze pro linkové autobusy. Objížďka pro místní dopravu bude vedena přes Měřín, Blízkov, Netín, Olší nad Oslavou, Mostiště a Velké Meziříčí.

„Tranzitní objížďka po silnicích II/353 a I/37 povede přes obce Velký Beranov, Zhoř, Stáj, Rudolec, Nové Veselí, Budeč, Žďár nad Sázavou, Vatín, Sazomín, Ostrov nad Oslavou, Rousměrov, Sklené nad Oslavou, Jívoví, Křižanov, Ořechov, Osovou Bítýšku a Velkou Bíteš,“ přiblížil Emil Krejska.

Tradiční cyrilometodějská pouť u vítochovského kostela svatého Michaela.
Stovky lidí si nenechaly ujít slavnostní mši u památného kostelíka