Své rozhodnutí si nemůže vynachválit. Díky pravidelným jarním očistám nemusí užívat žádné chemické preparáty, a to jeho tělu jedině prospívá.

„Z těch nejoblíbenějších mi zůstala dieta Whole 30. Je zaměřena na konzumaci celistvých potravin po dobu třiceti dní. K dietě používám suplementy, například probiotika. Ty pomáhají k navýšení síly trávicího traktu, který je zásadní v roli celkového zdraví,“ vysvětluje Štíbal.

Křižovatka Jihlavské a Batelovské ulice.
Místo kostek chtěli asfalt. Tento návrh neuspěl

Jak sám říká, nejtěžší při této dietě je odolání vlivu okolí. „Tento vliv však kompenzuji převážně sportem, sebevzděláváním, meditací, každodenním pobytem v přírodě a také se obklopuji podobně naladěnými lidmi,“ doplňuje další postřehy Štíbal.

Dieta je finančně nenáročná, jednoduchá a vhodná pro všechny tipy lidí. Jídelníček se skládá převážně z farmářských produktů, různých bylinek, čajů a hojného používání přepuštěného másla a kokosového oleje.

Policisté Radek Pytlík a Jindřich Dáňa. Foto: archiv Policie ČR
Policisté zachránili dívku, která chtěla skočit z hradeb. Dostali ocenění

„Nastartuje mě to a dodá energii do nového roku. Jsem přesvědčený, že díky pravidelnému provádění již nemusím používat žádné medikamenty. Všem vřele doporučuji udělat si na sebe čas a zamyslet se nad návratem k přírodě,“ vzkazuje výživový poradce ostatním.