V listopadu budou dokončeny tři stavby na Havlíčkobrodsku a jedna na pomezí Jihlavska a Pelhřimovska. Konkrétně jde o silnici II/150 v Ledči nad Sázavou, mosty ve Stříbrných Horách, Mírovou ulici v Havlíčkově Brodě a silnici II/112 mezi Telčí a Horní Cerekví. „Další dvě akce, Velké Meziříčí, most, a II/405 Brtnice, jejichž investorem je krajský úřad, budou rovněž pro řidiče zprovozněny v listopadu,“ doplnil výčet výrobní náměstek Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚSV) Julius Janeba.

Historii brodské železniční stanice přiblížil Lukáš Sobotka velmi poutavým způsobem.
Železniční stanice v Brodě se chlubí dlouhou a zajímavou historií

Janeba současně připustil, že se řidiči mohou v listopadu setkat s dělníky i na dalších místech vysočinských silnic, a sice tam, kde byly opravené silnice a mosty zprovozněny do konce října v režimu takzvaného předčasného užívání.

Dále se na Vysočině bude ještě pracovat na dopravních stavbách, které zajišťuje Ředitelství silnic a dálnic. To se konkrétně týká dálničního nadjezdu Lhotka.

KSÚSV v roce 2017 zajišťovala jako investor, nebo přímo vlastními kapacitami jako zhotovitel celkem 133 stavebních akcí včetně oprav a rekonstrukcí zdí a mostů. „Celkově délka souvisle opravených úseků přesáhne i v roce 2017 dvě stě kilometrů, což odpovídá letům 2015 a 2016,“ přidal další údaje Janeba.

Souvisle je tak ročně opraveno či zrekonstruováno zhruba pět procent silnic ve správě KSÚSV. Do tohoto výčtu nejsou zahrnuty úseky, kde KSÚSV zajišťuje běžnou údržbu.

Národní potravinová sbírka 2017
Potravinová sbírka bude letos rekordní

Pouze zhruba třetinu staveb v letošním roce kompletně zajišťovaly dodavatelské firmy, které byly vybírány v soutěžích. „Z celkového počtu 133 staveb je 88 minimálně zčásti realizováno vlastními kapacitami KSÚSV, které tak jsou využity na méně náročné opravy silnic převážně III. třídy,“ dodal náměstek Janeba.