Hlavice bagrů, které připomínaly kleště, nevyhovující dálniční těleso do poslední kostky betonu rozebraly. Zakusovaly se do něj, jako by to byla velice lákavá porce potravy. Demolici si nenechalo ujít ani několik desítek zvědavců.

Mezi nimi například Iveta Strnadová z Jihlavy, která dorazila s manželem. „Přijeli jsme kolem desáté večer a moc nás to tu baví. Je to neskutečné, že se dá něco takového jako most rozebrat během několika málo hodin," udivovalo kolem půlnoci Ivetu tempo, jakým si velké stroje pohrávaly s mostem. Někteří přihlížející brali noční událost na dálnici jako výlet, popíjeli u toho pivo a náramně se bavili.

Stavbaři kvůli dlouho plánované události zcela uzavřeli sedmikilometrový úsek dálnice mezi Jihlavou (Exit 112) a Velkým Beranovem (Exit 119) už v osm hodin večer. Uzavření dálnice proběhlo přesně podle harmonogramu. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov na dálnici D1 v obou směrech zpomalili provoz a poté navedli vozidla na objízdnou trasu.

Objízdná trasa vedla obousměrně před Velký Beranov a Jihlavu. „Na bezpečnost a plynulost v dopravě dohlíželo po celou noc patnáct policejních hlídek. Policisté byli na všech důležitých místech a strategických křižovatkách na objízdné trase. V průběhu uzavírky dálnice jsme nemuseli řešit na objízdné trase žádnou dopravní nehodu ani žádnou jinou mimořádnou událost," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková

Na dálnici D1 byl znovu obnoven provoz v neděli v 10 hodin ve směru na Brno. Provoz ve směru na Prahu byl obnoven v 10.12 hodin.

Provoz v úseku mezi 112. a 119. kilometrem bude ale až do dnešního večera do 19.00 hodin omezen z důvodu dokončovacích a úklidových prací po demolici mostu a místem se pojede pouze v jenom jízdním pruhu v každém směru. „V místě se tedy mohou tvořit kolony. Proto apelujeme na řidiče, aby v tomto úseku jeli opatrně, dbali dopravního značení, aby zde nedošlo ke zbytečným kolizím a dopravním nehodám," dodala Čírtková.