V Pelhřimově poslední čtyři roky vládla ODS s Ladislavem Medem jakožto starostou. Právě podle něj vypadají povolební jednání slibně.

Po první schůzi ODS a ANO, která se uskutečnila v neděli, se jejich představitelé sešli i s ostatními potenciálními koaličními partnery. „Kromě Změny pro Pelhřimov a Pirátů jsme se sešli se všemi stranami, které jsou zvolené do zastupitelstva. Tedy ODS, ANO, Lidovci, TOP 09 a Za zdravý Pelhřimov. Mluvili jsme o možnosti společné strategie a společných investic. V tomto duchu jsme se víceméně shodli,“ uvedl Ladislav Med.

VÝSLEDEK VOLEB V PELHŘIMOVĚ NAJDETE ZDE

Jednání jako slibná označila hned po prvním nedělním jednání i lídryně ANO Bohumila Kobrlová. „Nechceme, aby bylo roztříštěné jako minulé čtyři roky, kdy se o spoustě klíčových věcí hlasovalo na sílu jedenáct ku deset. Je důležité, abychom našli širší porozumění a vystupovali jednotněji. Voliči dali počtem mandátů a rozložení hlasů jasně najevo, že chtějí, abychom spolupracovali. Pocit z prvního jednání mám dobrý,“ uvedla již v neděli. Aktuální vyjádření se Deníku zatím sehnat nepodařilo.

Nyní mají všechna zúčastněná uskupení čas na to, aby sestavení budoucí radnice projednala vnitřně. „Věřím, že příští týden by mohlo být jasno,“ doplnil Med.

Na procenta se v Pelhřimově vítězem voleb stalo s 19,52 procenty hlasu hnutí ANO.