Pelhřimovsko

Bernard festival
KDY: 18. a 19. června 2021
KDE: Rodinný pivovar Bernard, Humpolec

Původně pivní slavnosti se postupně přeměnily spíše na hudební slavnosti. Bernard fest se pravidelně koná nedaleko pivovaru na Horním náměstí. Organizátoři slibují podobný program, jaký měl být v roce 2020. Jakmile bude celý program kompletní, zveřejní ho na stránkách festivalu.

Letní Platforma Humpolec
KDY: 5. června – 28. srpna 2021
KDE: Stromovka, Humpolec

Festival nabízí řadu akcí různého charakteru. Jedná se o žánrově pestrá hudební vystoupení, promítání letního kina, přednášky nebo autorská čtení. Sobotní program nabídne jídlo pod širým nebem a vždy je doplní doprovodný program ve formě divadelních představení pro děti.

DALŠÍ TIPY

Havlíčkobrodsko

Sázavafest
KDY: 22. až 24. července 2021
KDE: zámecký lesopark, Světlá nad Sázavou
ZA KOLIK: vstupné v předprodeji na webu festivalu

Dvacátý ročník multikulturního a multižánrového hudebního festivalu se bude konat v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou. Mezi hlavní hvězdy patří například Nico Santos, Junge Junge, Rednex, Marek Ztracený, Rybičky 48, Mikolas Josef, Divokej Bill, Tomáíš Klus, Mirai, No Name, Olympic, Mig 21, Monkey Business, Ben Cristovao, Pokáč, Čechomor, Vašo Patejdl, Xindl X, Kapitán Demo a dalších šedesát účinkujících. Nově vystoupí i influenceři a bude připravená i rodinná zóna. Sázavafest je jedním z předních českých festivalů, který spojuje nejrozmanitější hudební žánry, kromě hlavních kapel a zpěváků je věnovaný značný prostor také jiným uměleckým formám, jako je divadlo, tanec nebo autorská čtení. Zájemci mají obvykle možnost ubytování ve stanovém městečku.

Hasiči předali dárky denním centrům
Ledečtí hasiči opět předali dárky klientům center denních služeb

Jihlavsko

Prázdniny v Telči
KDY: 30. července až 15. srpna 2021
KDE: Telč
ZA KOLIK: od 300 do 3 500 korun

Další ročník Prázdnin v Telči 2021 se uskuteční od 30. července do 15. srpna. Už teď se mohou zájemci těšit na zajímavé interprety. Do Telče v létě přijede například Iva Bittová, Bára Hrzánová, Bachtale Apsa, Bratři Ebenové, Druhá tráva, Karel Plíhal, Žalman a spol., Vladimír Mišík, Mňága a Žďorp, Tata Bojs a mnoho dalších umělců.

Dary pro nemocnici Pelhřimov
Uniformy i tablet. V Nemocnici Pelhřimov dostali o Vánocích dárky

Čeřínek
KDY: 6. srpna 2021
KDE: Hutě – Cejle, Čeřínek u Jihlavy
ZA KOLIK: vstupné v předprodeji na webu festivalu

Třináctý ročník klasického festivalu pro celou rodinu Čeřínek se koná uprostřed lesů na vrchu Čeřínek u Jihlavy. Návštěvníky festivalu čekají dvě pódia, dvanáct kapel, divadla, sítotisk, tvůrčí dílny, dovednostní zákoutí, obří pískoviště, bazén, bagr, aquazorbing, kamenická dílna a další lákadla.

Třebíčsko

Zámostí 
KDY: 4. až 6. června 2021
KDE: Podzámecká niva a židovská čtvrť, Třebíč

Multižánrový festival se koná každým rokem první červnový víkend na Podzámecké nivě. Součástí festivalu je hlavní hudební scéna, taneční scéna, dětská scéna, filmový klub a instalace v židovské čtvrti Zámostí.

Žďársko

Horácký džbánek
KDY: 14. srpna 2021
KDE: park Farská humna, Žďár nad Sázavou

Venkovní folkový hudební festival v areálu Farské zahrady ve Žďáře nad Sázavou. Součástí doprovodného programu jsou vždy tvořivé a umělecké dílny, koutky pro děti a divadla.

Nova Civitas
KDY: 18. a 19. června 2021
KDE: Vratislavovo náměstí, Nové Město na Moravě

Slavnosti města budou opět veselé a program pestrý. Vystoupí hudební kapely, taneční soubory a představí se různé spolky. K vidění budou výstavy a k nákupům přilákají místní i přespolní trhy.