Předchozí
1 z 8
Další

11Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

Ano jsem vyučená dámská krejčová. Pracovala jsem několik let v textilní firmě jako šička, kde jsem se seznámila s moderními typy šicích strojů a různými úplety. Postupem času mě napadlo, že bych se mohla osamostatnit.

22Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

Šít jsem začala kvůli dětem. Nemají totiž běžnou konfekční velikost. Tak jsem sedla k šicímu stroji. Na děti šiji od narození. Synovi je dneska deset let. Například kalhoty mu koupím, ale mikiny nebo trička šiji pořád. Stejné je to s dcerou. Ale na tu šiji pořád. Sukně, šaty, prádlo…U děvčat je to jiné, chtějí se oblékat a mít něco jiného než kamarádky.

33Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

Krejčovskou dílnu jsme měla nejdřív doma v podkroví. Jenže zákazníků bylo pořád víc. Ti, co byli spokojení, si přivedli kamarády a příbuzné. Už se k nám domů nevešli. Tak jsem začala zase přemýšlet o vlastní dílně.

44Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

A k té dílně rovnou obchod, kde bych svoje modely prodávala. Začala jsem jezdit na různé trhy řemesel a zjistila, co se zákazníkům líbí. Jednou jsem potkala kamarádku a ta mi dala tip, že v Přibyslavi skončila na náměstí drogerie a prostory jsou volné. Tak jsem si řekla, že do toho půjdu.

55Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

Nápadů na šití mám spoustu. Všechny z vlastní hlavy. Vymýšlím si střihy, barvy, kombinace látek. Když nějakou látku vidím, okamžitě mě napadne,co bych z toho mohla ušít. Mám ráda hlavně kombinace tmavých a veselých barev.

66Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

U mě zákaznice najdou oblečky jak na miminka, tak i šaty na dospívající slečny. Když se zákaznici líbí střih, ale ne barva nebo vzor, protože dospívající slečna asi nebude chtít šaty s autíčky a kytičkami, ušiji jí oblečky na přání podle výběru.

77Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

Všechny látky ze kterých šiji mají certifikát kvality. Nejdřív jsem si látky objednávala z ciziny, ale už jsem našla pár domácích dodavatelů. Koronavirus mě zatím nijak neomezil. Když bylo všechno zavřené, tak jsem měla čas šít do zásoby. Teď jsou obchody s oblečením pro děti otevřené.

88Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni

Ceny samozřejmě musím přizpůsobit podmínkám malého města. Když nasadím ceny vysoko, nic neprodám. Na Vysočině jsou nízké platy. Zatím nemám o zákazníky nouzi. Ušiji i pro dospělého, ale jen na objednávku.