Předchozí
1 z 5
Další

1Zdroj: Deník/Ivana Říhová

Kvalitní oblečení vydrží déle, potřebujete ho méně a unosí ho i sourozenci. Původně jsem prodávala dětskou módu českých výrobců, ale vypracovali jsme se k autorským kouskům. Věci, které jsem prodávala nebyly úplně podle mého vkusu. Představovala jsem si modernější střihy a vzory.

2Zdroj: Deník/Ivana Říhová

Přemýšlela jsem, co by mému podnikání dalo nový impuls a zároveň ho odlišilo od ostatních e-shopů s oblečením, kterých je velká spousta. Rozhodla jsem se pro vlastní výrobu a zbrusu nový e-shop, který by myšlenku šití na míru dobře a srozumitelně komunikoval. Tyto zásadní změny mi umožnily dělat věci po svém tak, jak jsem chtěla.

3Zdroj: Deník/Ivana Říhová

Nyní se specializujeme na módu pro děti, naše kousky jsou hravé a variabilní. Nejvíce u nás jdou na odbyt tepláky pro kluky a legíny pro holky. Na přání je šijeme s dvojitými koleny pro větší odolnost. Máme i specialitu v podobě chlapeckých legínových tepláků, což je taková hezčí náhrada za klasické punčocháče do mateřské školky, nebo na doma. Nejsou to úplně legíny, jsou trošku volnější a mají vyšší sed, aby je měli kluci pohodlné. Dají se obléci i pod softshell kalhoty, nebo oteplovačky.

4Zdroj: Deník/Ivana Říhová

Kromě konfekce upravujeme zákazníkům střihy na míru podle potřeby. Zhruba 20 % zákazníků si nechává šít oblečení pro děti na míru. Zvláště rodiče silnějších dětí, kteří nemohou v běžné konfekci sehnat padnoucí oblečení. Některé děti jsou velmi štíhlé, jiné silnější. Když se občas sejdou objednávky tak, že celý den jen upravujeme střihy na míru, říkám si, jestli by výroba konfekce nebyla jednodušší a časově mnohem méně náročnější.

5Zdroj: Deník/Ivana Říhová

Naší vlajkovou lodí jsou dětské letní kloboučky a kšiltovky. Neskromně si myslím, že naše nabídka letních čepic je jedna z nejhezčích a střihově nejpropracovanějších na trhu. Mimochodem na střizích spolupracuji s kamarádkou Lenkou Velebovou a její firmou SHAPE – sewing patterns z Číhalína. Lenka je dvorní dodavatelkou střihů pro ObleCzech. Látky na letní čepice před stříháním předepíráme, protože bavlněné plátno má větší srážlivost. Nechceme, aby se čepka po vyprání zákazníkům srazila. Šijeme velikosti od miminek po dospěláky, takže stejnou pokrývku hlavy mohou mít děti i rodiče. U letních čepic je velký podíl ruční práce, jedna čepice se stříhá zhruba 20 minut a stejnou dobu se šije.