„Rozhodně to byla nejdelší sezona, jakou jsme kdy měli. Zatím se nepamatuji, že bychom někdy lyžovali až do 14. dubna," sdělila Vaňková. Jak dodala, vlek museli za sezonu zastavovat pouze dvakrát. „Počasí nás zase až tolik neomezovalo, za což vděčíme kvalitnímu zasněžovacímu systému," poznamenala Magda Vaňková.

Nejvíce lidí na křemešnickou sjezdovku zavítalo na konci roku a o jarních prázdninách. „Lidí jezdilo lyžovat poměrně dost, ale samozřejmě jich mohlo být i víc," usmála se Vaňková. Jak dodala, i do lyžování se promítla ekonomická situace a to, že lidé šetří.

Větší zájem ze strany lyžařů by v uplynulé sezoně uvítala i provozovatelka vleku na Antonce u Kamenice nad Lipou Libuše Zemanová. „Za zhruba měsíc, kdy sjezdovka fungovala, ji využilo docela málo lidí. Myslím, že uplynulá sezona pro nás byla zhruba stejná jako ta před ní," shrnula Zemanová.

Křešín: Peníze pokryly náklady

O něco optimističtěji vidí uplynulou zimu Vladimír Mareš, předseda Tělovýchovné jednoty Start Lukavec, která má pod křídly vlek v Křešíně. „Myslím, že oproti předchozí sezoně, kdy se nejezdilo skoro vůbec, byla ta, co nedávno skončila, o sto procent lepší," míní Mareš.

Za tři týdny provozu vyvezl křešínský vlek na kopec celkem 16 686 lyžařů. Utržené peníze pokryly náklady a ještě nějaké zbyly.

Uspořené tržby by měly putovat na pořízení umělého zasněžování. „Projekt máme hotový. V současné době se pracuje na stavebním řízení a poohlížíme se po vhodných dotačních programech, které by nám se zasněžováním mohly pomoci," nastínil Vladimír Mareš, který doplnil, že sněžná děla budou stát na sjezdovce v Křešíně nejpozději do dvou let. Celkem spokojený s uplynulou sezonou je i Jaroslav Koutek, provozovatel vleku v Božejově.

„Vlek jsme pustili na pět víkendů, vždy od pátku do neděle a každý den provozu  ho využilo několik desítek lyžařů. Náklady se nám povedlo pokrýt z jízdného, takže myslím, že za sebou máme dobrou sezonu," uzavřel Koutek.