Podle zaměstnanců čerpacích stanic v okrese by se ceny v tomto týdnu nijak výrazně zvyšovat neměly. Naopak by prý ještě mohly nepatrně klesnout. To je sice dobrá zpráva pro řidiče, ale ti si zase zoufají nad tím, že cena za benzin či naftu je v Pelhřimově nastavena hodně vysoko, protože tam není žádný provozovatel, který by cenu snížil, jako je třeba v Jihlavě, Třebíči či Táboře.

Některé pumpy se proto snaží zákazníky nalákat alespoň na takzvané víkendové slevy. „Od pátečních čtrnácti do pondělních devíti hodin ráno máme na palivo slevovou akci. Místní si na ni počkají. Je určitě znát, že je v této době zájem větší," sdělila obsluha pelhřimovské čerpací stanice Lukoil, kde se na začátku týdne prodával Natural 95 za 36,40 koruny a Diesel 
o rovnou korunu levněji.

Palivo doplňují nejvíce v pátek

Páteční doplňování paliva si nenechávají ujít ani motoristé v Pacově. Tamní čerpací stanice Medos sice nevyhlašuje žádné víkendové akce, ale řidiči jsou tam prostě navyklí jezdit pro benzin před sobotou a nedělí. „Lidé k nám jezdí tankovat podle potřeby, ale pátky bývají mnohem silnější. Natural 95 máme aktuálně za 36,90 a Diesel za 35,90 koruny," přiblížila obsluha pacovské čerpací stanice Marie Bílková.

Zato na benzinové pumpě 
v Černovicích je podle tamního zaměstnance provoz během týdne na zhruba stejné úrovni. Řidiči tam za litr Naturalu 95 dají ze své kapsy 36,50 koruny a za litr nafty 
o osmdesát haléřů méně.

Čerpací stanice EuroOil 
v Horní Cerekvi hlásí tento týden o trošku vyšší ceny 
v porovnání s týdnem minulým. Benzin tam lze pořídit 
za 35,90 a naftu za 35,60 koruny.

Na čerpací stanici Shell 
na cestě z Pelhřimova do Humpolce se ceny podle zaměstnance Zdeňka Munducha výrazně nehýbou. Litr Naturalu 95 stojí 36,60, Dieselu 35,90 koruny. Počet lidí, kteří se pro palivo zastaví na pelhřimovské čerpací stanici Shell, je po celý týden bez větších výkyvů. „Zvýšený zájem zákazníků některý konkrétní den v týdnu nezaznamenáváme," řekl Deníku Zdeněk Munduch.

„Mám stanici Shell rád, protože tam mají stěrku na okno," s úsměvem ocenil její výhody Jakub Dvořák z Pelhřimova a upozornil tak, čeho si řidiči kromě cen paliva všímají. „Cena benzínu je tam srovnatelná, ale pokud se nepletu, tak kvalita je někde jinde než u ostatních čerpacích stanic. Jinak ceny pohonných hmot jsou v Pelhřimově nastavené hodně vysoko, protože tu není nikdo, kdo by tu cenu srazil, například ONO," doplnil řidičova slova Tomáš Krejčí z Pelhřimova.

Mezi pelhřimovskými řidiči je velmi oblíbená i již zmíněná stanice Lukoil, jak potvrdila například Eva Leligdonová z Pelhřimova. „Sympatická obsluha, velký výběr baget, novin, pití i věcí do auta a příjemné prostředí. Nikdy jsem neměla problém s načerpaným benzínem či naftou. Také je tato čerpací stanice místem setkávání a díky stolečkům si tam lidé často dávají kávu či pivo, i když nejedou zrovna čerpat. Pokud jde o ceny, tak myslím hodně lidí využívá jejich víkendové slevy," podělila se o svůj názor řidička.

Společenského významu této čerpací stanice si všiml také řidič z Prahy Ondřej Hložek, který Pelhřimovsko často navštěvuje. „Na Lukoil jezdím tankovat proto, že je při ruce, mají tam vše a bonusem je navíc přehlídka tuningových aut, jejichž řidiči se sem sjíždějí," připojil se Ondřej Hložek. Lukoil si oblíbil i Martin Vacke ze Zachotína. „Kromě prima obsluhy tam mají nejlevnější plyn," podotkl.