Tržby za pivo meziročně stouply o čtyři procenta na 47,1 milionu korun. Díky teplému počasí a rozšíření nabídky nealkoholického piva se pivovaru mnohem lépe dařilo v minulém měsíci, který se stal nejúspěšnějším dubnem v jeho historii. ČTK to dnes sdělil spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

V dubnu pivovar uvařil 12.330 hektolitrů. Díky tomuto výsledku se za první čtyři měsíce roku výstav meziročně zvýšil o více než šest procent. Nealkoholické pivo se v Humpolci vaří od minulého léta. Ke světlému pivu nedávno přibyl polotmavý mok bez alkoholu. Nealkoholická piva již představují 5,3 procenta z celkového objemu prodaného piva.

Bernard zásobuje přibližně 1500 restaurací v Česku a na Slovensku. V menším množství vyváží do dalších 11 zemí, včetně Švédska, Ruska, Austrálie či USA. Loni pivovar uvařil 140.000 hektolitrů nepasterizovaného piva, o rok dříve to bylo 138.400 hektolitrů. Tržby za pivo meziročně stouply skoro o šest procent na 219 milionů korun.