Soutěže se zúčastnilo něco málo přes 1500 zařízení z celé České a Slovenské republiky.

„Existuje deset kritérií, která rozhodují o kvalitě restaurace. Zařízení získávají v hodnocení body, maximálně však tisíc bodů, a hodnotí se čtyřikrát ročně,“ řekl Stanislav Bernard s tím, že hlavními kritérii jsou četnost sanitace, kvalita piva, čistota sklenic zkoušená kafrovou zkouškou a uskladnění sudů.
Vzhledem k tomu, že čtyřiašedesát restaurací mělo stejný počet bodů, byla vyhlášena ještě tipovací soutěž. Otázka zněla, kolik tun sladu spotřeboval pivovar za půl roku. Ta rozhodla o vítězi.
Tím se stal Cafe bar Retro Karla Koudely z Mutěnic, a to díky tipu, který znamenal datum narození jeho syna.

Pořadí prvních třech nejlepších restaurací

Pořadí

Název

Adresa

Osoba

1.

Cafe bar Retro

Bednářova 448, Mutěnice (Jižní Morava)

Karel Koudela

2.

Pension Vrbas

Špičák 36, Železná Ruda (Jižní Čechy)

Michal Vrbas

3.

Motorest u Kišky

Mladecko 151, Mladecko u Opavy(Sev. Morava)

Zbyněk Pomp