„Na koncerty k nám chodí lidé ve věku od patnácti do sedmdesáti let. Na výběr mají žánry od country přes klasický big beat či hardcore k technu, dnes je toho strašně moc. V devadesáti procentech případů hraje v klubu živá muzika," uvedl majitel Staré tiskárny Václav Háva.

Více lidí podle jeho slov navštěvuje klub v pátek. Pokud je na programu koncert, který by mohl zajímat spíše ty návštěvníky, co už jsou nějakou dobu plnoletí, pak se koná většinou v sobotu. „Bohužel se občas setkávám s názorem, že k nám chodí samé děti, proto mnohé dospělé ani nenapadne přijít. Přitom třeba country mládež příliš nezajímá," vysvětlil menší návštěvnost na sobotních koncertech majitel Staré tiskárny s tím, že country večery bývají většinou kolem dvacátého dne v měsíci. „Tentokrát ale na toto datum chystáme taneční večer s pelhřimovskou kapelou Synkopa," doplnil.

Zpěvák Iron Maiden

Za zmínku v nejbližší době také stojí koncert bývalého zpěváka Iron Maiden Blaze Bayleyho. „V celé republice má naplánováno asi jen pět vystoupení, a z toho jedno bude v pátek právě u nás," pochlubil se Háva. Svůj hudební klub kvůli velkému podílu živých koncertů považuje za téměř jediný opravdu hodný toho jména, ačkoli ve Sklepě se koncertů koná také hodně.

Do budoucna jich ale možná, jak naznačil majitel Filip Kampe, trochu ubyde. „S klubovou scénou je to asi v celé republice špatné. Mladí vyhledávají spíš diskotéky než koncerty. Opravdu plno jsme měli jen párkrát. Provozovat hudební klub je spíš taková dobročinnost," usmál se Kampe. Dodal také, že program bude časem zřejmě skromnější. „Uspořádáme tak jednou do měsíce pořádný koncert, víc ne. Dříve bývala návštěvnost koncertů lepší, ale lidé, kteří na ně chodili, mají už své rodiny a nedostanou se za muzikou tak často, proto asi nemá smysl, aby tu úplně každý týden hrála nějaká kapela," mínil majitel Sklep Music Baru.

Ze známějších interpretů tam 20. dubna vystoupí skupina Vltava, která patří k originálním kapelám české hudební scény. „Nezaměřujeme se na žádný konkrétní žánr, prostě vybíráme kvalitní a dobrou muziku, zkoušíme, co se bude líbit," řekl Filip Kampe.

Kombinovat živou muziku s diskotékou bude nový Music club Mystery, který v Pelhřimově otevřel minulý pátek.

Různé dny v týdnu tam budou určeny – pokud jde o hudební zájem – různé společnosti. „Každou středu už v odpoledních hodinách přiláká živá hudba nejen seniory na žánry jako country, jazz nebo dechovku. Ve čtvrtek zase plánujeme odpolední diskotéky pro maminky s dětmi. Hrát pro ně bude DJka a součástí programu budou i různé hry o ceny," mluvil spolumajitel Mystery Jindřich Špicar o úmyslu neomezit se jen na věkovou skupinu čerstvě plnoletých, ale zaujmout i starší. Páteční večer bude patřit klasické diskotéce, na kterou se bude vybírat vstup, a v sobotu už klubem budou znít oldies, na něž bude vstup zdarma.

Podobně jako má Sklep, i v Mystery se počítá s venkovním posezením. Od května by měla fungovat zahrádka s dětským pískovištěm.