„Týkat se budou i rozšíření a rekonstrukce sklepů," sdělil mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Bernard, který je největším výrobcem piva na Vysočině, loni uvařil rekordních téměř 213 000 hektolitrů zlatavého moku. Jeho produkce stoupá i v tomto roce. „Přes nepřízeň počasí v březnu si pivovar zachoval trend a za první čtvrtletí výroba meziročně vzrostla o čtyři procenta," uvedl mluvčí.

Nové sklepy

Stavbaři letos v pivovaru přistaví sklepy, aby mohlo být rozšířeno oddělení takzvaných přetlačných tanků, ve kterých čeká hotové pivo na stáčení do láhví a sudů. „Objem přetlačných tanků stoupne o 5 600 hektolitrů piva," uvedl Mikulášek.

Letošní práce se budou rovněž týkat posílení příkonu elektřiny do pivovaru, včetně vybudování nové rozvodny. „Abychom zajistili dostatečný příkon pro nová technologická zařízení, především pro posílení chlazení," vysvětlil mluvčí humpoleckého pivovaru.

Mezi další letošní investice patří kupříkladu rekonstrukce sklepů pro rozšíření kvasničného hospodářství, využití odpadního tepla ze vzduchového kompresoru a úpravy lahvovny.

Pivovar Bernard v loňském roce zvýšil tržby za pivo o 4,6 procenta na 391,5 milionu korun. Jeho hospodářský výsledek činil 52 milionů korun.
Kromě sedmi druhů nepasterizovaného piva vaří Bernard také nealkoholická piva a ovocné nealkoholické nápoje na bázi piva. Za hranicemi prodává 18 procent produkce, nejvíc piva vozí na Slovensko.