Začátky nebyly pro Rodinný minipivovar Pacov lehké a informací, jak uvařit dobré pivo doma, poskrovnu. Nakonec se ale vše podařilo.

Své brány minipivovar v Pacově na Pelhřimovsku poprvé otevřel loni 26. března. „První světlé pivo jsme tehdy vařili 16. února. Za rok našeho fungování jsme spokojení. Lidem pivo chutná, což je základ,“ přiblížila spolumajitelka rodinného minipivovaru Vlaďka Němcová. Ta dodala, že ze začátku s manželem zkoušeli vyrobit pivo jak z klasických surovin, tak ze sladového nebo mladinového koncentrátu.

„Na řadu přišlo i několik speciálních piv jako medové, které mělo ohromný úspěch. Příjemně nás překvapilo, jak se dá pivní mok s tak úžasnou zlatavou barvou a jedinečnou chutí uvařit a vyrobit v domácích podmínkách,“ nastínila Němcová.

V současné době vaří manželé Němcovi v minipivovaru Pacovský Golden 12 %, Pacovský Černý Rabín 12 %, ochucenou Pacovskou Borůvku nebo Pacovské Zázvorové pivo.

Minipivovar rozšíří

„Uvažujeme, že bychom minipivovar rozšířili, přidali bychom nové technologie. Vše je ale ještě v jednání. Na léto jsme připravili i několik novinek z řad ovocných piv jako mandarinkové a borůvkové,“ vyjmenovala novinky Němcová.

Pacovské pivo se může pochlubit mnoha úspěchy. Ten poslední sklidilo o víkendu v Jihlavě právě mandarinkové pivo. „Na Jihlavském pivním pábení jsme s mandarinkovým pivem vyhráli první místo,“ uzavřela Vlaďka Němcová.