Radost na cílové rampě tak byla nezměrná. „Šestku jsme potvrdili, je to úžasné. Byl to nejdelší a rozhodně nejtěžší Dakar v Saúdské Arábii. Etapy byly krásně namixované, žádná z nich nebyla přejezdová, což je super zážitek,“ vzkázal Prokop přes cílové video svým fanouškům.

Vysočina Gladiators vydatně zbrojí na novou sezonu. Nejnovější posilou je americký running back Patrick Blackwood.
Gladiators podepsali americkou posilu. Zaútočit na titul jim pomůže Blackwood

Přitom v předposlední etapě měl namále a s první desítkou se s navigátorem Viktorem Chytkou pomyslně loučili. Hned od úvodních kilometrů se prali s poruchou předního diferenciálu, což v podstatě s pohonem jenom na zadek byl v technické etapě plné dun a písku velký hendikep.

Pomohl však osud, což Prokop i přiznal. „Měli jsme štěstí v neštěstí. Mohlo to znamenat konec, ale my jsme se snažili dostat auto všemi možnými prostředky do cíle. Dvakrát jsme i zastavili, ale jen jsme se utvrdili, že chyba byla skutečně v diferenciálu,“ líčil.

A v čem tkvělo to opěvované štěstí? „Naštěstí jsme vyjeli brzy ráno, kdy byly duny ještě tvrdé a my mohli jet opatrně na minimum plynu. Startovali jsme hned vepředu, takže jsme jeli svou stopu. Bylo to hodně emotivní, ale s Viktorem jsme to zvládli,“ popsal.

Z další výhry se radoval Katařan Násir al-Attíja, který Dakar obhájil a celkově ovládl už popáté. Je to navíc bronzový medailista z disciplíny brokové střelby skeetu na olympijských hrách 2010 v Londýně, což z něj dělá jednoho z nejuniverzálnějších sportovců na světě.

Hokejisté Telče vedou v sérii s Ledčí nad Sázavou 1:0 na zápasy a před nedělní domácí odvetou mají blíže k postupu do čtvrtfinále play-off.
Hokejisté Telče schytali v Ledči výprask, po kontumaci ale mají první bod série

Vydělal zejména na konzistentnosti jízdy i chybách soupeřů. Další velkou postavou byl Francouz Sebastian Loeb, jenž vyhrál šest rekordních etap v řadě a celkově skončil druhý. Třetí skončil Brazilec Lucas Moraes.