Poslední jmenovaná v Záhřebu svedla boj o pozici pro případnou účast v olympijské kvalifikaci. Bohužel neúspěšný, protože v semifinále se svou rivalkou Petrou Štolbovou prohrála. „Mrzí mne to. Pro Ivetu tu v tuto chvíli v boji o nominaci nevypadá dobře. Přece jen se jedná o přímou konfrontaci a v ní nebyla úspěšná,“ přiznává zklamání trenér Petr Lacek.

Vystoupení na turnaji ale vyloženě špatně nehodnotí. „Vyhrála dva boje. Přešla přes soupeřky z Austrálie a Chorvatska. Po dlouhé době se nám povedlo porazit závodnici z Marjanu, což je oddíl, který má na dva tisíce členů a čtyři medaile z olympijských her,“ připomenul.

Tenis, ilustrační foto
Tenistka Homolková je mistryní kraje

Přece jen více radosti z bronzu měl Jiří Šťastný. Vybojoval ho v kategorii do 74 kilogramů. Tedy o jednu váhu výše, než byl ještě nedávno zvyklý. „V sedmdesátčtyřce to byl jeho druhý turnaj a první géčko. Přechod zvládl skvěle. Podal výborný výkon, mohu o něm mluvit jen v seperlativech“ chválil trenér.

Šťastný nejprve otočil skóre v boji se Slovincem Draskovičem. Následně nestačil na Kanaďana Genewicze, který ale celou kategorii vyhrál.

Stříbro v přece jen méně kvalitněji obsazené kadetské kategorii nad 65 kilogramů přidal Patrik Mádlo. „Porazil jednoho Chorvata, ve finále prohrál s druhým. Na soupeře asi měl. Škoda. Přál jsem mu, aby ze svého posledního kadetského géčka měl zlato. Od ledna už přechází mezi juniory,“ vysvětlil Petr Lacek.