Vítěz obou kategorií v prvním kole Jiří Matys po delší době našel přemožitele, a to ve velkorážné pistoli, kde skončil s nezvykle hodně průměrným nástřelem 183 bodů na osmém místě. O tři týdny dříve vyhrál se ziskem 263 bodů.

Z prvenství ve velkorážné pistoli se tak tentokrát radoval Vojtěch Krejčí, který zapisoval 224 bodů. Také v jeho případě šlo o horší výsledek, než se kterým skončil v prvním kole letošní ligy na čtvrtém místě. Tehdy nastřílel 228 bodů.

Druhý skončil s 220 body Michal Dvořák a poprvé se letos dostal mezi tři nejlepší v kategorii velkorážná pistole sedmasedmdesátiletý Vlastimil Sobek, který zaznamenal 218 bodů.

Zatímco ve velkorážné pistoli se Jiřímu Matysovi nedařilo, se sportovní pistolí i letos podruhé jasně dominoval, když bral prvenství za 280 bodů. (V prvním ligovém kole nastřílel ještě o šest bodů víc.)

Na druhé místo se sportovní pistolí se na košetické střelnici o poslední květnové sobotě prostřílel Jaroslav Praveček, který měl ve výsledkové listině zapsáno 247 bodů. Třetí skončil, stejně jako v prvním kole 4. května, Jan Snítilý, když nastřílel 240 bodů.

Na střelnici tentokrát chyběl Pavel Matys, který v úvodním kole bral obě druhá místa.

Druhého kola košetické pistolové ligy se zúčasnilo sedmnáct sportovních střelců, tři z nich soutěžili v obou kategoriích. Průběžné výsledky po dvou kolech zatím velkou vypovídací hodnotu nemají. Ve velkorážné pistoli se obou kol zúčastnilo sedm střelců a po sečtení výsledků vede Vojtěch Krejčí (452 bodů) před Jiřím Matysem (446 bodů).

Se sportovní pistolí se před terče postavilo v obou kolech osm borců a v průběžném pořadí vede Jiří Matys (566 bodů), druhý je Jan Snítilý (499 bodů). „Soutěž je pětikolová a dva nejhorší výsledky se do celkového hodnocení nezapočítávají, takže všichni pořád mají šanci na dobré umístění,“ zmínil už na úvod letošního ročníku pistolové ligy hlavní organizátor ligy a předseda AVZO Košetice František Daniel.

Oproti minulým ročníků vyhlašovatel soutěže sloučil kategorie, takže zůstaly dvě, a to bez ohledu na klubovou příslušnost účastníků. Novinkou bylo poprvé i pravidlo, že se ve všech kategoriích střílí výhradně jednoruč.

Třetí kolo letošní pistolové ligy z celkem plánovaných pěti se na košetické střelnici uskuteční v sobotu 20. července.

Výsledky 2. kola

Velkorážná pistole (ráže od 7,62 do 9,65 milimetru)

1. Vojtěch Krejčí (Košetice) – 224

2. Michal Dvořák (Košetice) – 220

3. Vlastimil Sobek (Košetice) – 218

4. Karel Šiman (Košetice) – 193

5. Jiří Volf (Radonice) – 191

6. Jiří Paclík (Košetice) – 191

Sportovní pistole (ráže 5,6 milimetru)

1. Jiří Matys (Pelhřimov) – 280

2. Jaroslav Praveček (Pacov) – 247

3. Jan Snítilý (Košetice) – 240

4. František Košťák (Batelov) – 220

5. Oldřich Luňáček (Obrataň) – 218

6. Ivan Melš (Košetice) – 210