Vzhledem k medailové záplavě, při níž mělo osmnáct zlatou hodnotu, je celkem logické, že jeho klub vybojoval první příčku. Na třetí pozici skončil Kangsim Praha, jinak ale byla znát zahraniční kvalita. Druhý skončil Voft z Běloruska, čtvrtý byl celek z Moldávie, mezi elitu se zařadili Poláci a Lotyši.

I proto mají některé zlaté medaile výjimečnou hodnotu. Platí to zejména o těch nejmladších závodnících. Příkladem budiž vítězství Jakuba Kotláře v takzvané kategorii „trpaslíků“ – tedy nejmladších dětí. „Jeho zlatá medaile mě velmi těší. Ve finále porazil Jakuba Korela z Hradce Králové, s nímž v minulosti několikrát prohrál,“ radoval se Lacek. Podobnou kvalitu předvedla i další začátečnice Iveta Zelenková, která si na nejvyšší stupeň došla po třech vyhraných bojích.

Ilustrační foto.
Pelhřimovské kuželkářky doma umí

Za zmínku stojí rovněž zlato v podání juniora Davida Vanhasselleho. Tomu se do cesty postavili hned dva Lotyši. „Finálový boj s Gasanovsem skončil 35:35, ale soupeř v něm nasbíral deset trestných bodů. David si z turnaje odnesl více modřin než celý tým dohromady, podstoupil tvrdé bitvy,“ připomenul trenér.

S kvalitní zahraniční konkurencí úspěšně měřil síly i Josef Kačur, který vyřadil soupeře z Polska a Běloruska. Na zlato však nedosáhl, neboť ve finále nestačil na Tomáše Řádu z Kangsimu.

Ilustrační foto
První a poslední slovo měl Prokop, Humpolec vyhrál v Soběslavi