„Z jeho výsledků a výkonů jsem doslova unešený. Jakub byl oproti svým soupeřům vždy o hlavu menší, přesto Jamese Thortona a Lukase Winklera porazil rozdílem třídy,“ uvedl trenér Petr Lacek.

V portugalské Coimbře se bojovalo podle netradičního systému. Jedna porážka neznamenala stop medailovým nadějím, druhou šanci nabízel pavouk oprav. Právě Skořepa z toho těžil a přes Walida Hashimiho se dostal do turnajového finále. Boj o zlato už ale musel vzdát. „Vzhledem k systému turnaje a faktu, že postupoval z oprav by musel tureckého soupeře porazit dvakrát. Byl zraněný, celý turnaj bojoval se zraněním, proto jsme to museli vzdát. Jakuba si za to vážím, zdraví je přednější a stříbrná medaile má velkou hodnotu,“ prohlásil Lacek.

Po medailích sahaly rovněž Iveta Jiránková a Dominika Hronová, které se zúčastnily mistrovství světa v Koreji. I když nakonec cenné kovy nevybojovaly, postaraly se o průlomové výsledky českého taekwonda.

Dominika Hronová z pozice osmadvacáté nasazené prošla mezi šestnáct nejlepších v kategorii do 49 kilogramů. Nejprve porazila zásluhou lepší druhé poloviny boje Wai Siu Lam z Honkongu, pak vystavila stopku Nour Abdelsalam z Egypta. „Proti světové pětce podala úchvatný výkon. Vyhrála 9:4, což je až nepochopitelné. Škoda, že jí nevyšel další boj proti Ipek Cidem z Turecka, kterou poměrně nedávno porazila,“ zalitoval Lacek.

Přes tři soupeřky dokázala přejít Iveta Jiránková ve váhové kategorii do 62 kilogramů. Po pohodovém vítězství Lisou Zangarini z Lucemburska otočila skóre v bojích proti soupeřkám z Egypta a Francie. V duelu o jistotu medaile nestačila na poměrně neznámou Rusku Tatianu Kuzminu. „Dlouho vedla, ale v závěru Ruska i s pádem zrealizovala techniku na hlavu. Těsné vedení v posledních vteřinách udržela, když vyloženě utíkala a rozhodčí pasivitu nepotrestali,“ informoval trenér Petr Lacek.